Varden

Lover dusør etter tyveri

Marius Jahren og kollegene hans hadde mistanke om at noen stjal stillas fra firmaet. Da de tok en opptelling fant de ut at verdier til 340.000 kroner var sporløst forsvunnet.

- ▶ Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

Jahren jobber i Vestlands Hus, Borgestad bygg forhandler, som har lager på Rødmyrlia i Skien. Der har firmaet et lager og stillasene har vaert lagret på utsiden av bygget.

Området er låst med bom når det ikke er folk der.

Fikk mistanke

– Vi har jo mye stillas ute på byggeplass­ene og mye som ligger utenfor lageret her på Rødmyrlia, derfor tok det litt tid å få oversikt. Da vi fikk mistanke om at noe var galt, tok vi en opptelling og fant fort ut at her var det mye som var borte, forteller Jahren.

Så langt viser opptelling­en at det mangler blant annet 55 lemmer som har en verdi på om lag 1000 kroner hver. Det er også forsvunnet mye annet utstyr som hører til stillasene.

– Tyveriene har nok skjedd fra området på Rødmyrlia, sier Jahren.

Stor jobb

Tyvene har trolig hatt litt av en jobb. Det er ikke mulig å kjøre bil inn på området etter stengetid og dermed har de måtte baere stillaset noen hundre meter ned til en bilvei. Alt tyder på at tyvene har besøkt stedet flere ganger og at de har kjørt en større bil eller hatt med seg tilhenger.

– Vi mangler stillas på flere jobber nå og må leie inn utstyr for å klare oss. Det er selvfølgel­ig fryktelig irriterend­e, sier Jahren, som torsdag formiddag anmeldte saken til politiet.

Gir dusør

Stillasene har altså minket kraftig de siste ukene. Nå utlover Jahren en dusør på 25.000 kroner til den som kan hjelpe han og politiet å finne ut hvor den har tatt veien.

– Jeg håper vi kan løse denne saken og finne ut hva som har skjedd, sier Marius Jahren.

Det er for øvrig ikke første gang firmaet har opplevd tyveri fra samme sted. I fjor opplevde de ansatte at tyver ribbet fronten på firmaets Volkswagen Transporte­r som sto parkert på Rødmyr.

 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? FORTVILER: Marius Jahren hos Vestlands Hus, Borgestad bygg, viser fram lemmer som ligner de som forsvant. Nå håper han på hjelp til å finne igjen det som er stjålet.
FOTO: EIRIK HAUGEN FORTVILER: Marius Jahren hos Vestlands Hus, Borgestad bygg, viser fram lemmer som ligner de som forsvant. Nå håper han på hjelp til å finne igjen det som er stjålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway