Varden

Anette knuste fingeren

Anette Sundfaer Johnsen måtte operere en stygg fingerskad­e i Stavanger og er borte fra håndballen i minst tre måneder.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ Flaks er ikke akkurat det ordet man kan stemple på Pors-damene etter den siste uken.

Først fikk de vite at begge poengene mot Stavanger forsvant fordi et gebyr på 530 kroner ble glemt.

Lørdag knuste Anette Sundfaer Johnsen lillefinge­ren da de vant 31–25 mot Naerbø.

Og som om det ikke var nok, søndag tapte de for tredje gang på rad for Hinna og er nå seks poeng bak Grane Arendal etter de første åtte kampene.

Landet skjevt

Sundfaer Johnsen, som scoret tre mål før hun gikk av banen mot Naerbø, er nå ute i minst tolv uker.

– Jeg ble taklet og spilte ballen inn til strek. Så ble jeg holdt i hendene og landet skjevt. Beinet fra knoken og ned er knust. Fingeren sto rett ut. Vi trodde først den var gått ut av ledd og forsøkte først å dra den ut, forteller bakspiller­en om hvordan hun pådro seg den stygge fingerskad­en.

– Heldigvis hadde ikke det noen påvirkning, legger hun til.

Søndag opererte porsspille­ren i Stavanger.

– Legene snakket om at jeg kanskje skulle å operere her hjemme, men jeg tenkte at det bare var å få gjort det slik at jeg ikke mister noen tid før jeg er tilbake igjen.

– Har du hatt en slik skade før?

– Nei, ikke en slik … Men jeg har hatt noen brudd i fingrene.

For Anette er det ekstra kjipt med en ny skade.

– Jeg er jo nesten akkurat tilbake etter den forrige skaden, som var et tretthetsb­rudd i ryggen. Den var ikke mange kampene jeg fikk før denne skaden kom. Og det passer veldig dårlig akkurat nå. Jeg skulle selvfølgel­ig vaert med og kjempet videre, for nå må vi virkelig fighte.

«Fingeren sto rett ut. Vi trodde først den var gått ut av ledd og forsøkte å dra den ut»

Anette Sundfaer Johnsen, Pors

Mye vanskelige­re

For etter at Pors tapte for Grane, mistet poengene mot Stavanger og gikk på en ny smell mot Hinna, er avstanden til Grane seks poeng hvis de vinner sin hengekamp.

– Grane er fremdeles uten poengtap. Jobben deres ser mye vanskelige­re ut. Har dere fremdeles trua på at dere skal klare opprykk?

– Grane er egentlig ikke så bra, men de er rutinerte og har spillere som ikke stresser. Det vinner de mye på. Men nå har det blitt vanskelige­re. Ingen tvil. Men vi kan ikke endre målsetting­en vår. Vi må bare jobbe videre og gjøre det vi kan. Så får vi håpe det beste.

– Hvordan er stemningen i spillergru­ppen?

– Den er bra. Alle er innstilt på at vi må kjempe oss gjennom denne vanskelige perioden. Vi kan liksom ikke gi opp, avslutter den uheldige 21-åringen, som så langt har notert seg for 30 scoringer.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? STYGG SKADE: Pors-spiller Anette Sundfaer Johnsen knuste lillefinge­ren lørdag og er ute i minst tre måneder. Søndag opererte hun i Stavanger.
FOTO: NILS-TORE OLSEN STYGG SKADE: Pors-spiller Anette Sundfaer Johnsen knuste lillefinge­ren lørdag og er ute i minst tre måneder. Søndag opererte hun i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway