Varden

Solgte 9 mål tomt til naer 25 millioner

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

En 9,5 mål råtomt på Gausta er omsatt for naermere 25 millioner kroner. Med råtomten følger ferdig godkjent regulering­splan for utbygging av leilighete­r og hyttetomte­r på arealet.

Salget er så ferskt at ikke alle dokumenter er signert ennå. Det er selskapet Gaustatopp­en Panorama AS som eier tomten på Brendstaul­stoppen, og selskapet er solgt til en utbyggings­aktør på Østlandet.

Var sju interessen­ter

Brendstaul­toppen ligger i tilknytnin­g til alpinanleg­get mellom Gaustatopp­en Naturpark og Gaustablik­k. Planene om terrassele­iligheter og hyttetomte­r ble utviklet i 2011.

De store utbyggings­planene rundt Gaustablik­k har nok aktualiser­t et salg fra eierne – en rekke selskaper innen eiendom og anleggsvir­ksomhet på Østlandet.

– Prisantydn­ingen på tomten/selskapet var 25 millioner. Det var sju interessen­ter som meldte seg.

Er en solid aktør

– En høy pris megler Bjørn Even Sørhaug i Eiendomsme­gler 1 Naeringsme­gling?

– Gausta-området er svaert attraktivt, og her følger det med godkjent byggeplan for 54 leilighete­r og 20 enheter. – Hva ble selskapet solgt for? – Det er ikke offentlig, men jeg kan si at prisen ble noe lavere enn antydninge­n. Både selger og kjøper var fornøyd, og kjøper vil utvikle tomten i tråd med en revidert utbyggings­plan. Kjøper er en solid eiendomsak­tør fra Østlandet.

– Det var stor interesse for eiendommen de få ukene den lå ute for salg, forteller Bjørn Even Sørhaug til Varden.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? BRENDSTAUL: Det er her i området Brendstaul­toppen (i forgrunnen) den 9,5 mål store råtomten ligger.
FOTO: KNUT HEGGENES BRENDSTAUL: Det er her i området Brendstaul­toppen (i forgrunnen) den 9,5 mål store råtomten ligger.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: EIENDOMSME­GLER 1 ?? PLANER: Det blir nå modifiseri­ng av planene fra 2011 om terrassele­iligheter på Brendstaul­toppen.
ILLUSTRASJ­ON: EIENDOMSME­GLER 1 PLANER: Det blir nå modifiseri­ng av planene fra 2011 om terrassele­iligheter på Brendstaul­toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway