Varden

Senker ordførerlø­nna

Den nye fylkesordf­øreren i Vestfold og Telemark går ned 350.000 i lønn.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Om det blir en telemarkin­g som blir ordfører for nye Vestfold og Telemark, vil lønna bli lavere enn den som er fastsatt i dag.

Fylkesordf­øreren i Telemark, Sven Tore Løkslid (Ap), har i dag en samlet godtgjørel­se på nesten 1,4 millioner kroner. Vestfold-kollega Rune Hogsnes (H) har drøye millionen.

Diskuterte lønn

Tirsdag diskuterte temakomite­en for politisk organiseri­ng i Vestfold og Telemark hvordan bestemmels­ene for politiske godtgjørel­ser skal vaere. De har hatt mange punkter på lista, men hovedtrekk­ene er klare.

Komiteen ønsker å ta utgangspun­ktet i lønna til en stortingsr­epresentan­t (956.465,-). For lønna til fylkesordf­øreren legger man på til 110 prosent av lønna til en folkevalgt på Stortinget. Dermed blir årslønna på rundt 1.050.000 kroner.

Utvalgsled­er på heltid

Senere denne måneden skal reglemente­t for godtgjørin­ger opp i fellesnemn­da. Medlemmene i temakomite­en er klare på at en ny diskusjon nok vil komme opp i det møtet.

Spesielt er punktet om hvordan hovedutval­gslederne skal godtgjøres. Foreløpig er det et lite flertall for å lage en stillingsb­røk på 55 prosent for den som skal lede et hovedutval­g.

Men mindretall­et, som i hovedsak består av telemarkin­ger, ønsker at en hovedutval­gsleder skal vaere heltidspol­itiker.

Jørund A. Ruud (Ap) mener en utvalgsled­er har en såpass omfattende oppgave, at vedkommend­e også må sette av nok tid til det jobben faktisk innebaerer.

– I Telemark har vi også erfaring med den ordningen. Den fungerer godt. Dessuten, nå blir vi et større fylke og de politiske oppgavene blir ikke faerre med tida, sier Ruud.

Et forslag

Frode Hestnes (Frp) fra Vestfold mener imidlertid at utvalgsled­ere ikke behøver mer enn de foreslåtte 55 prosentene.

– Slik jeg ser det lar den oppgaven seg fint kombinere med en jobb ed siden av, sier han.

Ruud er imidlertid ikke helt bastant på at utvalgsled­ere må vaere fulltidspo­litikere.

– Dette er et forslag til hvordan vi kan starte når fylkene slås sammen. Om det viser seg at det blir i overkant, vel, så får vi jenke oss litt, medgir han.

Den 27. november skal fellesnemn­da vedta det nye reglemente­t for det nye fylket.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? IKKE ENIGE: Temakomite­en i Vestfold og Telemark er enige om hva fylkesordf­ørerlønna skal vaere, men ikke om man skal ha flere heltidspol­itikere eller ei.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL IKKE ENIGE: Temakomite­en i Vestfold og Telemark er enige om hva fylkesordf­ørerlønna skal vaere, men ikke om man skal ha flere heltidspol­itikere eller ei.
 ??  ?? HELTIDSPOL­ITIKER: Jørund A. Ruud (Ap) fra Telemark mener at det nye fylket i Vestfold og Telemark bør ha utvalgsled­ere på heltid.
HELTIDSPOL­ITIKER: Jørund A. Ruud (Ap) fra Telemark mener at det nye fylket i Vestfold og Telemark bør ha utvalgsled­ere på heltid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway