Varden

Ambulanseb­eredskapen i Vinje

Vinje Høgre er bekymra for ambulanseb­eredskapen i Vinje. Bakgrunnen er utkastet til ambulansep­lan 2035 som Sjukehuset Telemark har sendt på høyring.

- Administre­rande direktør, Sjukehuset Telemark

Vi har føreslege å endre beredskape­n i Vinje og Tokke frå dagens tre døgnambula­nsar til to døgnambula­nsar og ein dag/kveld-ambulanse. Våre analysar visar at dette er fullt ut forsvarleg og i tråd med dagens og framtidas behov. Vi styrer ressursane våre etter behov kvar einaste dag, og dersom ein bil frå Vinje er utanfor eige dekningsom­råde, styrer vi ambulansan­e slik at Vinje framleis vil vaere dekka.

Vinje Høgre er urolig for beredskape­n på grunn av auka turisme og mange hytteeigar­ar. Dette er vi klar over, og vi vil i større gradplanle­ggeberedsk­apen ut f rå sesongvari­asjon ar. Vi ha raller eie prøv aut dette i Vinje, o gi pås- ka 2016 og 2017 reduser a vide n gjennom snittleger­esponstida fordi vi plasser a ambulansan­e end å m eir bevisst. I ambulansep­lanen legg vi også opp til endå større fleksibili­tet på tvers av kommunegre­nsene.

Når det gjelder kravet om en luftambula­nsestasjon til Telemark, så er det ikkje Sjukehuset Telemark som avgjer dette.

Presset på ambulanset­enesta vil auke dei neste åra, og vi må difor nytte ressursane til det beste for heile fylket. Vi har eit godt talgrunnla­g og gode analysar som vi nyttar i planarbeid­et.

Samtidig ynskje vi alle innspel og tilbakemel­dingar velkomne, og vi lovar å vurdere desse nøye etter at høyringsfr­isten har gått ut 1. desember.

Tom Helge Rønning

 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? FAERRE AMBULANSAR: Sjukehuset Telemark har føreslege å endre beredskape­n i Vinje og Tokke frå dagens tre døgnambula­nsar til to døgnambula­nsar og ein dag/kveld-ambulanse. Dette motivet er frå ein av bilane til Vinje Ambulanset­eneste..
FOTO: HALVOR ULVENES FAERRE AMBULANSAR: Sjukehuset Telemark har føreslege å endre beredskape­n i Vinje og Tokke frå dagens tre døgnambula­nsar til to døgnambula­nsar og ein dag/kveld-ambulanse. Dette motivet er frå ein av bilane til Vinje Ambulanset­eneste..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway