Varden

Rekordår for Norsjø Golf

Aldri før er det blitt spilt mer golf på Norsjø Golfpark enn i år. Totalt er det blitt spilt rett i underkant av 10.000 runder denne sesongen.

- Pal.lundsholt@varden.no

▶ Daglig leder i Norsjø Golfpark, Ragnar Kisfoss, er et eneste stort smil når han får spørsmål om årets sesong.

Utsatt sesongåpni­ng

– Helt fantastisk. Vi har aldri hatt så mange gjester som i år, og det har heller aldri før blitt spilt så mange runder her som i år. Alt i alt endte vi opp med 9.950 registrert­e runder. Det betyr at vi helt sikkert bikket 10.000. Vi vet jo at ikke alle er like nøye med å registrer seg. Men vi er uansett veldig fornøyde med årets tall, sier Kisfoss.

Golfparken åpne ikke dørene før i begynnelse­n av mai, noe som gjør at Kisfoss er ekstra stolt av rekorden.

– Planen var som vanlig å åpne i april, men det fikk vi ikke til på grunn av snø og kulde, så en kan vel si at vi mistet en måned. Hadde vi åpnet til tiden ville vi nok tallene vaert enda bedre, understrek­er den daglige lederen.

Klubben hadde i utgangspun­ktet tenkt å strekke sesongen til 1. november, men valgt å avslutte noe tidligere.

– Ja, det kom noen dager med litt kulde og vi valgte derfor å stenge 19. oktober.

Også ved Kragerø Golfklubb trekkes de på smilebånde­t når innevaeren­de sesong blir et tema.

Greenfeere­kord

– Vi har hatt en veldig god sesong, og vi er garantert en av de tre beste banene på hele Østlandet, sier daglig leder Terje Wilhelmsen.

Banen satte i år ny greenfeere­kord og klubben har også vaert vertskap for en rekke turneringe­r.

– Vi har bortimot 300.000 kroner i innspilt greenfee, og det er vi veldig fornøyde med. Vi har også fått mange positive tilbakemel­dinger på de turneringe­ne vi har arrangert, blant annet fra Norges Golfforbun­d, så neste år kommer vi til å søke om å få arrangere en proffturne­ring for damer, sier Wilhelmsen.

Han mener klubben har fasilitete­r få andre kan matche.

– Vi har fasilitete­r ikke veldig mange andre har. Vi har blant annet et veldig godt samarbeid med Kragerø Resort, og vi har også Norges beste greenkeepe­r med Dan Jürgens i spissen.

Komplisert år

På Grenland og Omegn Golfklubb har det derimot ikke gått helt etter planen.

– Det har vaert et litt komplisert år. På grunn av en tøff vinter fikk vi problemer med isbrann, og det tok litt tid før vi fikk banen opp å gå. Og når vi endelig fikk banen i skikkelig stand kom varmen, og da fikk vi trøbbel med vanningen, sier klubbens styreleder Rolf Erling Andersen.

Han anslår at problemene kan ha kostet klubben et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner.

– Det mye penger. Vi ligger ikke med brukket rygg, men vi har en liten svai i ryggen, sier Andersen.

Han er derimot optimist foran sesongen som venter.

– Banen ser jo helt fantastisk ut nå og hvis vi unngår de problemene vi har hatt i år, tror jeg det kan bli bra, sier styreleder­en.

▶ Pål Lundsholt

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN/NILS-TORE OLSEN ?? REKORD: Norsjø Golfpark har aldri hatt flere gjester enn i år. Det er daglig leder, Ragnar Kisfoss (innfelt) strålende fornøyd med.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN/NILS-TORE OLSEN REKORD: Norsjø Golfpark har aldri hatt flere gjester enn i år. Det er daglig leder, Ragnar Kisfoss (innfelt) strålende fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway