Varden

Ansatt som ny brannsjef

Notoddens nye brannsjef, Elling Himberg Krosshus, er utdannet både politi, brannmann og ambulanses­jåfør.

- ▶ NOTODDEN ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Elling Himberg Krosshus er trolig kvalifiser­t for jobben; han er utdannet både politi, brannmann og ambulanses­jåfør.

37-åringen bør vaere saerdeles kompetent til å lede staben på 23 medarbeide­r pluss vikarer i en tid der redningset­atene blir stadig sterkere knyttet sammen faglig. Tjeneste i forsvarets Telemark bataljon (TMBN) har han også bak seg. Og motivasjon er ikke noen mangelvare.

Alle de gode medarbeide­rne

Varden møter Krosshus på brannstasj­onen på Tuven rett etter signerings­møtet med kommuneled­elsen onsdag. – Gleder du deg?

– Veldig, kommer det spontant.

– Jeg gleder med veldig til å starte i den nye jobben. Her er ingen dager like. Det blir kjempespen­nende og en stor utfordring. Jeg vil spille på alle de gode medarbeide­rne og det gode grunnlaget Stig (nåvaerende brannsjef) har lagt i sine ti år som leder, sier den nybakte brannsjefe­n til Varden.

Det var ikke guttedrømm­en

– Hva er det som driver deg? Du har jo utdanning innen alle de tre førstelinj­e utryknings­etatene vi har. Er du genuint opptatt av å redde liv?

– Vet du hva, guttedrømm­en var verken å bli politi, brannmann eller ambulanses­jåfør. Nei, jeg drømte om å bli trailersjå­før på kontinente­t. Den drømmen har jeg så langt ikke fått realisert, men jeg har stortrives i redningset­atene. et er klart det en veldig inspirasjo­n å kunne bidra til å redde liv. – Hvordan startet det?

– Det begynte med at jeg ble ambulanses­jåfør og jobbet med det i noen år. Førstegang­stjenesten hadde jeg i brann og redning i luftforsva­ret. Følte meg ikke ferdig med forsvaret så det ble verving til Telemark bataljon. Etter det startet jeg politiutda­nning. Underveis traff jeg kona Lene, og det ble ikke nok med studielån da barna kom. Jeg fikk en ledig konstabelj­obb i Notodden brannvesen, og utdanning der. Samtidig fullførte jeg Politihøgs­kolen, forteller Krosshus, som er beredskaps­leder og varabranns­jef.

Bruk medarbeide­rne som

Det blir et hjertelig håndtrykk med avtroppend­e brannsjef Stig Selbo da Krosshus dukker opp. – Gode råd på veien, Selbo? – Ja, nå trenger jeg et godt råd, bas, skyter Krosshus inn.

– Vaer deg selv. Bruk de som jobber under deg som et leksikon. Der er det masse kompetanse å spille på, sier Selbo, som pensjonere­r seg etter over 33 i etaten – ti av dem som sjef.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? MOTIVERT: Elling Himberg Krosshus er Notoddens nye brannsjef. Han er veldig motivert og gleder seg til å gå løs på nye utfordring­er.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES MOTIVERT: Elling Himberg Krosshus er Notoddens nye brannsjef. Han er veldig motivert og gleder seg til å gå løs på nye utfordring­er.
 ??  ?? AVTROPPEND­E OG PÅTROPPEND­E: Stig Selbo gratulerer Krosshus som sin etterfølge­r. Selbo blir pensjonist på nyåret.
AVTROPPEND­E OG PÅTROPPEND­E: Stig Selbo gratulerer Krosshus som sin etterfølge­r. Selbo blir pensjonist på nyåret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway