Varden

Vei-kluss på Skifjell

-

▶ Parkerings­plassen på Skifjell i Skien er oppgradert og satt i stand for store summer, men veien fram til parkerings­plassen synes å vaere en annen sak. Vi kan forstå at grunneiern­e på Skifjell, Nils Jakob Meen og Hans Petter Buer, reagerer.

▶ Saken er enkel og komplisert på en gang: Selv om parkerings­plassen på Skifjell ligger i Skien, er det Porsgrunn kommune som eier den. Porsgrunn har brukt 150.000 kroner på å ruste den opp, og får velfortjen­t skryt fra Meen og Buer, som er fulle av lovord om Porsgrunn kommune. Porsgrunn har også spandert 400.000 kroner på autovern langs den private veien opp til parkerings­plassen. Totalt har Porsgrunn dermed lagt 550.000 kroner i potten.

▶ At veien opp dit er privat, er stikkordet. Begge grunneiern­e ønsker at turgåere skal kunne bruke veien og parkerings­plassen. De vil også bidra selv: – Det er ikke slik at vi ikke skal gjøre vår del, men vi mener kommunen må vaere med på å vedlikehol­de veien inn hit. Hvis ikke er det meningsløs­t å ha denne parkerings­plassen, sa Meen til Varden tidligere i uken.

▶ Dette er det relativt enkelt å vaere enig i. Vi mener grunneiern­e bør ha skryt for deres tilnaermin­g og at de ønsker at veien og området skal bli brukt. Det er samtidig ikke noe tvil om at området er svaert populaert for turgåere og friluftsin­teresserte. Dette medfører åpenbart stor slitasje på veien. Grunneiern­e kunne ha vaert «vrange», og satt opp en bom. Dette ønsker de ikke, og ber heller om Skien kommunes hjelp til å vedlikehol­de veien. Her bør kommunen strekke seg langt for å bidra.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway