Varden

Politiker skjelte ut ordføreren

-

Kommunesty­rerepresen­tant i Hjartdal Senterpart­i, Mathias Kleppen, må møte i retten i midten av desember etter å ha sjikanert ordfører Bengt Halvor Odden under en busstur mellom Kongsberg og Notodden.

Det er Telen som omtaler saken onsdag.

Hendelsen skal ha funnet sted 10. november i fjor under en reise med Timesekspr­essen.

– Går heller i fengsel

Ifølge Telen skal det ha vaert rundt 15 andre passasjere­r på bussen denne kvelden. Ordføreren valgte, etter å ha rådført seg med juss-kyndige, å politianme­lde det han oppfattet som svaert plagsom sjikane. Politiet kom fram til å ilegge kommunesty­rerepresen­tanten Kleppen et forelegg på 5000 kroner for forholdet. Det nekter Kleppen å betale. Da havner saken i retten, og betaler han ikke vil det kunne medføre fengsel i 10 dager.

– Jeg går heller i fengsel enn å betale denne bota. Og det er ikke pengene det står på. Advokaten jeg bruker koster jo mye mer enn disse 5000 kronene, sier Kleppen til Telen før han poengterer at han at han står inne for det han angivelig skal ha sagt ifølge tiltalen, men at dette er tatt helt ut av sin kontekst.

Personlig konflikt

Ifølge han er det snakk om en langvarig personlig konflikt mellom de to, og ikke en politisk konflikt. Kleppen mener at utbruddet hans kom etter det han oppfattet som en provokasjo­n fra Odden, nemlig at han skal ha satt seg ned på plassen bak Kleppen på bussen.

– Hadde han satt seg på et annet sted i bussen hadde dette kanskje aldri skjedd. Men å ta det på bussen, var kanskje ikke noe sjakktrekk, erkjenner han overfor Telen.

Overfor Telen forklarer ordfører Bengt Halvard Odden at han overhodet ikke var klar over at Mathias Kleppen var på bussen i det hele tatt denne kvelden da han og en kameratgje­ng på fire skulle over Meheia og hjem.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterliger­e på nå\ vaerende tidspunkt.

▶ Martin Øyvang

 ?? ARKIVFOTO: KNU T HEGGENES ?? VIL IKKE KOMMENTERE: Ordfører Bengt Halvor Odden ønsker ikke å kommentere saken.
ARKIVFOTO: KNU T HEGGENES VIL IKKE KOMMENTERE: Ordfører Bengt Halvor Odden ønsker ikke å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway