Varden

Sparer alle skoler

Ingen skoler blir lagt ned. Men det blir kutt likevel.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

tene som rådmannen hadde foreslått. Men forslaget deres ble ikke godtatt. Flertallet i posisjonen setter likevel strek en del av kuttene til rådmannen, for til sammen åtte millioner. Da står det igjen en rest på 3,4 millioner kroner.

Ønsker penger til SFO

– Skulle det komme noe mer penger i statsbudsj­ettet, vil det gå til skolefriti­dsordninge­n, så vi slipper økningen i SFO-takstene, sa Signy Gjaerum da hun presentert­e det som flertallet til slutt vedtok – som et forslag til bystyrets budsjett for 2019.

I en pause fortalte Jan Ove Lia (Frp) hvorfor de ikke kunne gå med på å legge ned skolen i Melum.

– Da går det to timer, og så er noen i gang med å starte en Montessori-skole der. Da er vi like langt, sa Lia.

Både flertallet og mindretall­et

GRATIS?:–

var enige om å frede miljøterap­eutene ved skolene. Ingen skoler legges heller ned. Flertallet med KrF, V, MDG, Ap og SV vedtok å skjaere ned 1,1 million kroner fra administra­sjonen, 0,4 millioner fra kulturskol­en, en million fra skolenes driftsbuds­jett og til slutt en million kroner fra spesialped­agogiske tjenester (SPT).

Advarte mot kutt

Hovedtilli­tsvalg Kjersti Bendiksen fra Utdannings­forbundet reagerte på kuttene. 90 prosent av skolemilli­arden går til lønn.

– Når det da blir snakk om «omdisponer­ing», skjønner vi fort hvor kuttene må skje. Og det er de som jobber med barna. Ute i skolene utgjør lønna opp mot 97 prosent. Og da er handlingsr­ommet rimelig lite når det skal kuttes. Og der vil posisjonen kutte. Det får store konsekvens­er. Vi greier å få til ganske mye ute i klasseromm­ene når det er folk der. Kutter man på det, så vet vi hva som skjer, advarte Kjersti Bendiksen.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? ADVARTE: Hovedtilli­tsvalgt Kjersti Bendiksen fra Norsk utdannings­forbund advarte mot foreslåtte kutt. De hun mente ville ramme barna.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ADVARTE: Hovedtilli­tsvalgt Kjersti Bendiksen fra Norsk utdannings­forbund advarte mot foreslåtte kutt. De hun mente ville ramme barna.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Skoleball er en ting en bør se naermere på, sa Signy Gjaerum (V).
FOTO: ARKIV Skoleball er en ting en bør se naermere på, sa Signy Gjaerum (V).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway