Varden

Nå er de lei av å vente

Fem måneder etter at beboerne meldte fra om stor bekymring knyttet til bilers hastighet i nabolaget, venter de fortsatt på svar fra Statens vegvesen.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Det var tidlig i juni i år at beboerne i Eidsfoss i Nome kontaktet Statens vegvesen med ønske om befaring knyttet til fartsprobl­ematikk i nabolaget. Beboerne frykter alvorlige ulykker ettersom stadig flere små barn må ferdes langs veiene der det var – og fortsatt er – fartsgrens­e 80 kilometer i timen.

– Lei og forbanna

Eidsbygda-folkets håp og ønske er at fartsgrens­en på utpekte strekninge­r settes ned til 60 km/t. Tor Erik Baksås, som er blant beboerne i Eidsbygda, stiller seg hoderysten­de til det han oppfatter som sendrektig­het fra Statens vegvesens side.

– Nå har det gått fem måneder siden første gangen vi kontaktet veivesenet uten at vi har fått noe konkret svar. Dette gjør meg lei og forbanna egentlig. Vi har bare bedt om en befaring. Jeg synes ikke dette er urimelig å be om, sier Tor Erik Baksås til Varden. Han opplyser at beboerne har vaert i kontakt med rette saksbehand­ler i Statens vegvesen som har respondert med at svar snart vil komme – uten at dette har skjedd.

Tor Erik Baksås viser også til at bilutfordr­ingene i nabolaget er enda større i dag enn hva de var for et snaut halvår siden.

– Etter at det ble bom på Rv 36 Slåttekås-Årne har trafikken økt ganske betydelig her oss. Vi merker det saerlig om morgenen. Dette blir bare mer og mer skummelt, sier Tor Erik Baksås.

Lover at svar kommer snart

Saksbehand­ler i Statens vegvesen, Gro Landsverk Grave, bekrefter at skriftlig tilbakemel­ding ennå ikke er sendt.

– Hvorfor får de ikke et skriftlig svar i en så viktig sak?

– Vi har vurdert strekninge­ne, og de vil få svar. Jeg har vaert i kontakt med noen av beboerne. Vi må også høre hva politiet mener dersom vi foreslår å sette ned fart på noen strekninge­r, svarer saksbehand­leren. – Når kan de regne med svar? – De bør få det nå i løpet av kort tid, sier Landsverk Grave. – Hva blir svaret?

– Jeg vil gjerne svare dem først, sier saksbehand­leren.

– Vil du si at mer enn fem måneder uten skriftlig svar er akseptabel­t?

– Nei, det er litt lenge.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? VENTER FORTSATT: Beboere – her avbildet i juni – ønsker at farta langs veiene i naermiljøe­t blir maks 60 km/t.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT VENTER FORTSATT: Beboere – her avbildet i juni – ønsker at farta langs veiene i naermiljøe­t blir maks 60 km/t.
 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? REAGERER: Ingen skriftlige svar foreligger etter at beboerne og talsperson Tor Erik Baksås (til høyre) kontaktet Statens vegvesen for fem måneder siden.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT REAGERER: Ingen skriftlige svar foreligger etter at beboerne og talsperson Tor Erik Baksås (til høyre) kontaktet Statens vegvesen for fem måneder siden.
 ??  ?? IKKE UNORMALT: Sier Svein Tovslid.
IKKE UNORMALT: Sier Svein Tovslid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway