Varden

Satser mer på anlegg

-

Nome videregåen­de skole, avdeling Lunde, ligger an til å få en ny klasse innenfor anleggsfag fra kommende høst.

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) sier til Varden at det er politisk flertall for å opprette den nye klassen innenfor anleggsfag og at klassen skal legges til nettopp Lunde. Det formelle vedtaket gjøres på Fylkesting­ets møte i desember.

Har framtida i bakhodet

– Hvorfor går dere inn for dette?

– Det skyldes flere ting. Det siste året har vi hatt enorm søkning til anleggsfag­et, men vi har bare hatt én klasse – dette fordi det har vaert vanskelig å skaffe laerlingpl­asser. Nå stiller vi imidlertid krav om at bedriftene er godkjente laerlingbe­drifter for å kunne vinne offentlige anbud. Dette genererer etterspørs­el etter laerlinger, opplyser fylkesordf­øreren.

Løkslid peker også på statistikk som viser at det trengs mange flere fagarbeide­re fram mot 2035.

– Egentlig posisjoner­er vi oss litt inn mot den nye fylkesregi­onen, og går i så måte litt mot strømmen ved opprette en ny klasse ved Nome VGS, sier Løkslid.

Satser mange millioner

Den nye anleggskla­ssen i Lunde gir utdannings­plass til femten elever. Fylkesordf­øreren anslår at det vil bli investert rundt seks millioner kroner i nytt anleggs- og undervisni­ngsmaterie­ll i forbindels­e med opprettels­en av klassen. I tillegg kommer kostnader knyttet til personell.

– Dette tror vi oppriktig på, sier Sven Tore Løkslid fornøyd.

Rektor ved Nome videregåen­de skole, Marit Hoven, er svaert glad for at det legges til rette for en dobling av elevplasse­ne innenfor anleggsfag.

– Dette er svaert positivt og gledelig, både for ungdommene og for Telemark, sier hun.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? GLADE: Her Marit Hoven, Sven Tore Løkslid og elev Johan Bråthen i mars i fjor.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT GLADE: Her Marit Hoven, Sven Tore Løkslid og elev Johan Bråthen i mars i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway