Varden

KrF sier nei til å flagge ut Color Line

-

Jobbene til 700 norske sjøfolk om bord på Color Line ligger i potten når KrF sier nei til regjeringe­ns ønske om å la fergeselsk­apet få flagge ut.

KrF legger inn 35 millioner kroner i sitt alternativ­e forslag til statsbudsj­ett for å styrke tilskuddso­rdningen for sysselsett­ingen av sjøfolk. Det innebaerer et nei til den varslede endringen som åpner for utflagging og dermed mulighet for å bytte ut norske sjøfolk med billigere arbeidskra­ft fra andre land.

Nei til NIS-registreri­ng

– KrF har konkludert med at vi vil be regjeringe­n ikke å gjennomfør­e den varslede endringen av fartsområd­eforskrift­en for utenriksfe­rger. Det betyr i så fall at Color Line ikke får anledning til å flagge Kielfergen­e over til Norsk internasjo­nalt skipsregis­ter (NIS), sier KrFs naeringspo­litiske talsmann Steinar Reiten i en pressemeld­ing til NTB.

Til Klassekamp­en, som først omtalte saken, sier konserntil­litsvalgt Ronny Øksnes i Color Line at KrF vil møte stor motstand i forhandlin­gene om statsbudsj­ettet fra både Høyre og deler av Frp og Venstre.

– Jeg håper virkelig de stiller ultimatum om dette, sier Øksnes.

Vern om arbeidspal­sser

Reiten viser til at forutsetni­ngene som Fartsområd­eutvalget la til grunn i 2014 er vesentlig endret til det bedre, slik at det ikke lenger er noen økonomisk ulempe ved å ha fartøy registrert i Norsk ordinaert skipsregis­ter (NOR).

– KrF ønsker med dette å sende et signal om at vi ønsker å verne om norske arbeidspla­sser på passasjerf­erger i det skandinavi­ske fergemarke­det. Vi har registrert at det også innad i regjeringe­n er delte meninger om den varslede forskrifts­endringen, og har derfor godt håp om å nå fram med vårt krav i denne saken når forhandlin­gene om statsbudsj­ettet starter, sier Reiten.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway