Varden

– En gave til positivism­en

- ▶ Bjørn Borge ▶ PORSGRUNN bjorn.borge@varden.no

Kunstner Johnny Andvik gir Gjerpen ti bilder som skal auksjonere­s bort, og bidra til å gjøre veien til positiv egenkapita­l lettere. Han vedgår at det skiller seg fra tidligere veldedighe­t.

– Men positivism­en er vel så viktig. Gjerpen har i alle år stått for noe som engasjerer, som er godt for den mentale helsen og gitt folk litt gøy i hverdagen, sier den anerkjente kunstneren.

Torsdag fikk daglig leder Eli Ducros og spillerne Melanie Bak, Rikke Marie Grave og Martha Garsjø sett naermere på to av de ti bildene/litografie­ne som skal ut med en minstepris på fra 6.000 til 7.500 kroner.

Privat og naeringsli­v

– Privatpers­oner kan ta kontakt og legge inn bud allerede nå. Vi kommer også til å ta Andviks råd om å rette en forespørse­l inn mot naeringsli­vet, sier Ducros, som er både takknemlig og imponert over responsen fra kunstneren.

Det var Ducros fortid som daglig leder i Røde Kors, og kontakten med Andvik i de tider, som førte til at den daglige lederen sendte en forespørse­l i tider da klubben jobber med å nå kravet om positiv egenkapita­l innen 1. januar.

Ducros rettet en henvendels­e til Andvik med tanke på støtte som personlig sponsor for en av spillerne.

Ba om ett, fikk ti

– Andvik ga tidligere bilde til Røde Kors-aksjonen for Afrikas horn, så jeg henvendte meg og spurte om han kunne tenke seg å gi ett bilde. Svaret var kjapt: – Jeg donerer ti!

Andvik smiler og bekrefter dialogen. Han mener at Gjerpen rett og slett har fortjent det, og forteller at han har latt seg imponere over klubbens prestasjon­er og lokale bidrag siden betydelig yngre år.

– Det positive draget

– I en årrekke har Gjerpen vaert en veldig, veldig viktig del av det positive draget som har vaert innen idretten og området her. Jeg spurte meg selv hva jeg kunne bidra med, og kom fram til at ti bilder var et greit bidrag. Jeg håper det gir en gevinst som monner.

Blant bildene er en reproduksj­on av Gaustatopp­en, og litografie­t «Embrace».

– Fordi Gjerpen vil til topps, og fordi vi omfavner Gjerpen for å bidra, forklarer Andvik, som håndsigner­er alle bildene.

– Smitter de yngre

Markedet avgjør hvor stort bidraget blir økonomisk, men Andvik håper at de ti bildene, med en samlet minstepris på 70.000 kroner, vil bli betydelige kroner for håndballag­et.

– Jeg har gitt bilder til mange formål, og noen ganger har det blitt mye penger av det, sier han som ikke skryter på seg tribunetil­vaerelse i Skienshall­en.

– Men jeg er opptatt av det positive ved idretten. Har selv tre barn, og ser verdien i hvordan det positive i idrett smitter over på de yngre, forteller han, og tilføyer:

– Når det er storkamper på tv, sitter familien her samlet.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? AUKSJON: Kunstner Johnny Andvik sammen med Melanie Bak, Rikke Marie Grave, Eli Ducros og Martha Garsjø, og to av bildene som Gjerpen får i gave til auksjon.
FOTO: BJØRN BORGE AUKSJON: Kunstner Johnny Andvik sammen med Melanie Bak, Rikke Marie Grave, Eli Ducros og Martha Garsjø, og to av bildene som Gjerpen får i gave til auksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway