Varden

Et spesielt innslag på håndballka­rtet

Det er ikke helt uvanlig at de store klubbene får det til. At den beskjedne håndballkl­ubben Gulset gjør det, er mer spesielt.

- ▶ Bjørn Borge og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

▶ Denne helgen er det ny runde i de nasjonale seriene for 16- og 18-årslag i håndball.

Gulsets J16 har hjemmekamp­er i Bring-serien, mens 18-årslaget drar til Hundvåg, og de to sørger for at det norske håndballka­rtet har et godt synlig innslag fra Skiens største bydel.

– Jeg kan ikke tenke meg annet enn at dette er litt uvanlig. Ganske spesielt, sier Terje Andersen, som trener 18-årslaget.

Også Gjerpen har lag i begge årsklasser, og hjemmerund­e for 18-åringene i helgen, men har en helt annen posisjon og andre tradisjone­r i norsk håndball.

Miljø og foreldre

Gulset er litt mer lillesøste­r i det ganske tøffe selskapet.

Andersen forklarer suksessen med miljø, samhold og ei foreldregr­uppe som leverer varene når det trengs.

– Vi er heldig med dyktige foreldre, som også kan bidra med alternativ­e treninger, sier han som selv er en av fylkets mest rutinerte håndballtr­enere.

De to siste sesongene har han også hatt Kim G. Jacobsen med seg, og sørger for at den håndballme­ssig lille klubben fra Skien har trenerkomp­etanse andre lag skal slite med å matche.

– Det handler selvsagt også om at disse jentene har vaert en fin gjeng i mange år, mener Andersen, som tok over dagens 18-årslag i 2013.

Bra tropper

De siste sesongene har spillere fra årets J16 trent med den eldre gruppen, og Gulset har skapt et solid treningsmi­ljø.

– Etter at 16-årslaget nå ble litt flere, er det to veldig bra treningstr­opper. Tidligere har også Gulset merket dette med at spillere blir borte i 15-16-årsalderen, men det har vi unngått med disse.

Samarbeids­avtalen med Pors åpner for at de beste 18-åringene får prøve seg på et høyere nivå, enten i 2. eller 3. divisjon.

Andersen ønsker også å utvide samarbeide­t på 18-årsnivå, og mener at totalen gir Gulset et enda bedre tilbud til lovende spillere.

Også helgens runde gir matching litt over det man er vant til, tror sjefen.

– Jeg har sett flere av disse lagene, og her er det spillere med erfaring fra både 1. og 2. divisjon. Det er en tøff serie å delta i, men jentene gleder seg.

Se an nivået

– Vi gleder oss til å spille denne runden hjemme, men er litt usikre på hva vi går til, sier trener Magnus Boman på vegne av Gjerpen J18.

Gjerpen skal spille den første runden på hjemmebane, og møter Våg og Konnerud. Kampene går i Skienshall­en på lørdag.

– Våg kjenner vi godt til, og de pleier å spille utgruppert forsvar, som vi har vaert gode på å løse i de tidligere møtene både med 18-årslaget og 2. divisjonsl­aget. Da handler det om å flytte beina fort nok, legger Boman til.

Hvor langt Gjerpen klarer å komme, vet Boman ikke.

– Vi må se an nivået på de andre lagene, men vi har et lag som kan gjøre det bra. Finalespil­let er selvfølgel­ig alltid gøy, legger han til.

Det er de fire beste lagene som går til finalerund­en. Gjerpen er i gruppe med Aker, Bodø, Flint, Konnerud, Naerbø, Randesund, Raelingen, Son, Stabaek, Storhamar og Våg.

God erfaring

Boman mønstrer et mannskap med flere spillere som har erfaring fra 2. divisjon.

– I tillegg er det flere spillere som har erfaring fra trening med eliteserie­laget, sier han.

Han gleder seg, og det mener han jentene også gjør.

– Helt klart. Veldig mange av jentene synes det er morsommere med Lerøy-serien enn 2. divisjon. Det motiverer dem, sier Boman videre.

Også Uraedds gutter, som er eneste telemarksl­ag i de to seriene, har hjemmerund­e i helgen.

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? DOBBEL: Gulset har plassert seg selv godt synlig på det norske håndballka­rtet, ved å avansere til både Bring- og Lerøy-serien denne sesongen. Dette er 18-årslaget, som drar vestover på poengjakt i helgen.
BEGGE FOTO: PRIVAT DOBBEL: Gulset har plassert seg selv godt synlig på det norske håndballka­rtet, ved å avansere til både Bring- og Lerøy-serien denne sesongen. Dette er 18-årslaget, som drar vestover på poengjakt i helgen.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? GJERPEN J18: Klare for Lerøy-serien: Foran f.v. Idunn Nybø Thorsdal, Sanne Eftedal Seland, Anna Klausen Jacobsen, Mathilde Jøntvedt, Tale Holmer Fredriksen. Bak f.v. Camilla Sulesund, Helene Sanner, Julianne Solberg, Hedda Klippen Nilsen, Hanne Ødegård, Marie Alvestad Seland, Vilde Aasen.Følgende var ikke til stede da bildet ble tatt: Erika Pavelsen, Gyri Høiset, Andrea Karlsen, Iben Ruud, Tiril Mørch, Marie Hegland.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN GJERPEN J18: Klare for Lerøy-serien: Foran f.v. Idunn Nybø Thorsdal, Sanne Eftedal Seland, Anna Klausen Jacobsen, Mathilde Jøntvedt, Tale Holmer Fredriksen. Bak f.v. Camilla Sulesund, Helene Sanner, Julianne Solberg, Hedda Klippen Nilsen, Hanne Ødegård, Marie Alvestad Seland, Vilde Aasen.Følgende var ikke til stede da bildet ble tatt: Erika Pavelsen, Gyri Høiset, Andrea Karlsen, Iben Ruud, Tiril Mørch, Marie Hegland.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HJEMME: Gulset J16 spiller hjemmerund­e lørdag.
FOTO: PRIVAT HJEMME: Gulset J16 spiller hjemmerund­e lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway