Varden

Jul med Atle

– Mer hjemme enn dette, blir det ikke, sier Atle Pettersen. Han møter sitt barndomsko­r på Gulset.

- Sindre Omenås ▶ sindre.omenas@varden.no

– Nå er jeg blitt det Hanne Krogh var for meg, smiler Atle Pettersen, og tenker tilbake da han sang julekonser­t med Hanne Krogh som liten.

Julekonser­ter

Det er første gang Atle Pettersen legger ut på en turne med julekonser­ter, og har planlagt å besøke 10 kirker fram mot jul.

9. desember kommer han hjem til Gulset, og får god hjelp av koret Gla’Vox. Et kor Atle Pettersen sang i da han var mindre.

– Det var her jeg la grunnlaget og drømte om å bli rockestjer­ne, smiler Pettersen.

Organist Odd Jakobsen husker godt den målbevisst­e musikkglad­e Atle i koret.

– Han var den født korgutt, smiler Odd.

Han husker godt da Atle kom i stemmeskif­tet. Det skjedde midt i en konsert de hadde i Førde.

– Husker du det. Jeg så du forsto lite da stemmen din plutselig ikke lystret.

– Ja, det husker jeg godt. Jeg husker også de flotte turene vi hadde, til Faerøyene og ikke minst til Thailand, svarer Atle Pettersen.

Norges yngste organist?

Odd Jakobsen lot seg imponere av mer enn sangstemme­n til den unge Atle.

Allerede som 12-åring fikk Atle ansvaret for kirkeorgel­et.

– Det var spennende å vaere vikarorgan­ist. Jeg husker Norsk Ukeblad ringte for å lage et intervju, og mente jeg kanskje var Norges yngste organist i kirken, forteller Atle Pettersen.

Nå gleder han seg stort til å komme hjem for å holde julekonser­t i den samme kirken.

– Jeg tenker at den erfaringen jeg fikk med meg fra dette koret, og reisene vi hadde ga meg stor trygghet i min videre satsing på musikken.

Ekstrakons­ert

Den første konserten på hjemmebane, sammen med koret Gla’Vox ble raskt utsolgt. Billettsal­get til ekstrakons­erten går også veldig bra.

Aurora Helene Gilbu Myhra startet i koret i høst, og sier hun er veldig spent på konserten sammen med Atle. Hun får støtte av Evilie Avilde Roligheten Lingren, som har vaert i koret i fire år.

– Det blir veldig morsomt å synge med Atle igjen. Han var med og sang da vi ga ut plate for noen år siden. Han er veldig flink til å lede konsertene, så dette blir bra.

 ??  ?? SPENT: Evilie Avilde Roligheten Lingren (t.v.) og Aurora Helene Gilbu Myhra gleder seg til konserten med Atle Pettersen.
SPENT: Evilie Avilde Roligheten Lingren (t.v.) og Aurora Helene Gilbu Myhra gleder seg til konserten med Atle Pettersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway