Varden

Politiker langer ut

– Dette retter seg mot velstående utstyrsent­usiaster med 10 par ski og flere sykler fra før, sier Kim Kise (FrP).

- ▶ ▶

Rådmannen var villig til å gi inntil 10.000 kroner i tilskudd til de som vil kjøpe el-sykkel i Skien, men det politiske flertallet fant en annen løsning.

Nå kan det komme en ordning i Skien der kommunen kjøper inn el-sykler for 200.000 kroner som kan lånes ut til kommunens innbyggere.

– Dette er noe som vi i miljøparti­et FrP er sterkt imot. Vi må bruke pengene på tiltak som betyr noe, ikke på symbolpoli­tikk, sier Kim Kise (Frp).

Stemte imot

Det var hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v som behandlet saken. Flertallet gikk inn for å bruke 200.000 kroner til innkjøp av el sykler i Skien kommunes regi, for videre utlån til innbyggern­e. Det skjedde imot stemmen til Kise og FrP.

– Jeg er redd for at det blir som i Oslo der rike mennesker kjøper en dyr sykkel som kommunen betaler deler av. Det er jeg imot. Det er utstyrsfri­ker som kjøper dette her, de som gjerne har 10 par ski i garasjen, flere sykler og som syntes det ville vaert artig med en el-sykkel også, sier Kise til Varden.

Vil sette krav

Han la fram et forslag om å sette krav til folk som skulle kjøpe sykkel med tilskudd fra kommunen.

– Man bør sette krav til bruken av sykkelen og se på ordningen man har i Ski. Det er det satt GPS på sykkelen og man stiller krav til antall tilbakelag­t kilometer. Hvis man ikke sykler nok, mener jeg at pengene i tilskuddet bør betales tilbake, sier Kise.

Selv om flertallet skrotet ordningen med tilskudd og heller går inn for en ordning med utlån, mener Kise det heller ikke er bra nok.

– Hvem skal vedlikehol­de disse syklene? Jeg tror det blir store kostander med vedlikehol­d og det hele virker lite gjennomten­kt, sier politikere­n.

Tror på løsningen

Det var Ingjerd Martinsen (Ap) som kom med forslaget som fikk flertall. Hun mener det er riktig å bruke 200.000 kroner til innkjøp av el-sykler som innbyggern­e kan låne.

– Vi syntes det er en bedre løsning at folk kan låne sykler enn å gi tilskudd til kjøp. Det er dyrt å skaffe seg sykler og da blir et tilskudd til kjøp noe som ikke monner veldig mye. Dessuten er ikke pengepotte­n så stor at mange ville fått glede av den. Når man låner ut, får også folk sjansen til å prøve om el-sykler er noe for dem, sier Martinsen.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? UTLÅN: Det kan bli utlån av el-sykler i Skien.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO UTLÅN: Det kan bli utlån av el-sykler i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway