Varden

Kakesalg til sykehusklo­vner

- ▶ BAMBLE ▶

I år går pepperkake­hus-salget til Sykehusklo­vnene. Nå oppfordrer Krogsveen i Bamble at alle små og store bakere over hele fylket trår til.

Alle kan bli med. Det er bare å løpe ut å kjøpe mel og pepper å lage verdens mest fantasirik­e kake. Du kan lage hva som helst: hus, traer, bruer, hytter, skoger og troll. Det eneste er at du må putte det i ovnen å steke det, og så må det leveres på Brotorget innen 29. november.

– Vi håper veldig mange blir med, sier Henrik Tangen. Han er primus motor for prosjektet og har fått løfte fra sykehusklo­vnene at alle pengene som kommer inn blir øremerket barn på Sykehust Telemark.

Tradisjone­lt har invitasjon­en gått til barnehager, SFO-er og skoler, men det er fritt fram for bestemødre som vil bake sammen med barnebarn, profesjone­lle bakere som har lyst til å bli med å støtte en god sak og alle andre i Telemark.

Det er over ti år siden Krogsveen starte opp pepperkake­husprosjek­tet, og som vanlig blir alle byggverk solgt til høystbyden­de, og alle som byr må betale, og alle pengene går i sin helhet til tiltak for barn. Tidligere har Redde små, SOS-barnebyer, Røde Kors, Mama’s children og Jans akademi, blant annet.

 ?? ARKIVFOTO ?? FÅR GAVE: Sykehusklo­vnene, her ved Dagfinn Tutturen(i Rødt) og Gaute Naesheim, får litt mer å rutte med.
ARKIVFOTO FÅR GAVE: Sykehusklo­vnene, her ved Dagfinn Tutturen(i Rødt) og Gaute Naesheim, får litt mer å rutte med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway