Varden

Denne kåken utløste en heftig budkrig

Huset av «enkel standard» fikk budgiverne til å gå av hengslene. Den kommunale boligen på Vestsida ble solgt for 760.000 kroner over meklers prisvurder­ing.

- ▶ baksiden. ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Det kokte da kåken skulle avhendes. Prisantydn­ing for den 128 år gamle eneboligen i Vestregate 9, like ved PP-senteret, var 1,89 millioner.

Det viste seg at megler ikke hadde smurt for tjukt på. Slett ikke. Til sjuende og sist stanset prisgalopp­en på 2, 65 millioner kroner.

Mobilen gikk varm

Det er ingen overdrivel­se å hevde at mobilen til DNB-mekler Stig Engebretse­n gikk varm. Til sammen kom det inn seksti bud. På det mest heftige tikket det inn fem budforhøye­lser på femten sekunder,

Sju budgivere var med i kampen. Fire ble med til det avgjørende beløpet ble lagt på bordet.

Huset har tre hybler /leilighete­r. Bak salget står Porsgrunn kommune. Kjøperen er et firma fra Sandefjord. Mekler Engebretse­n vet foreløpig ikke hva de skal bruke det til. Dette vil komme klarere fram når kontrakten signeres neste uke.

Kampen om huset startet på et lavt prisnivå. Den første som prøvde seg mente det burde holde med 1,4 millioner. – De første budene ble høynet med rundt 10.000 kroner av gangen. Men da vi passerte prisantydn­ing ble det tatt litt hardere i.

«Enkel standard»

Ifølge prospektet har huset «enkel standard og påkostning­er må påregnes.»

– Vil du gå så langt som å kalle det en rønne, Engebretse­n??

– Det er jeg ikke kompetent til å uttale meg om. Men det framstår som et oppussings­objekt.

Huset har et bruksareal på 152 kvadratmet­er og ble bygd i 1890. Det er vernet i klasse A, noe som betyr at endringer er søknadspli­ktige.

Megler Stig Engebretse­n har nå fått summet seg. I etterkant av den heseblesen­de budrunden slår han fast at det er uvanlig at det er så mange om beinet. Men han tror den sentrale beliggenhe­ten har vaert viktig.

– At sju er med i en budrunde er langt over gjennomsni­ttet. I tillegg var det selvsagt mange flere som viste interesse, uten å legge inn bud, sier an.

Labert vedlikehol­d

Da har det åpenbart ikke hatt så mye å si at det knapt har vaert noe vedlikehol­d av boligen de siste årene.

Det baerer den preg av, spesielt fra baksiden som vender inn mot en større hage, som trolig ikke stikker av med prisen for årets mest velstelte i år heller.

Men med nye eiere kan det bli andre boller.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ATTRAKTIVT: Dette noe medtatte huset ble solgt for 2,65 millioner kroner.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ATTRAKTIVT: Dette noe medtatte huset ble solgt for 2,65 millioner kroner.
 ??  ?? BAKSIDEN: Slik ser huset ut fra
BAKSIDEN: Slik ser huset ut fra

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway