Varden

42-åring dømt for trusler

- ▶ NOTODDEN ▶

En 42-åring ringte gjentatte ganger til 112-sentralen og sa han skulle skyte den første politimann­en som kom hjem til han.

42-åringen møtte nylig i AustTelema­rk tingrett, hvor han erkjente straffskyl­d for truslene mot politiet.

18. januar i år truet Notodden-mannen politiet flere ganger med at han ville skyte dem. Mannen skal ha blant annet sagt: «Jeg skal skyte et skudd i panna på første politimann som kommer hit».

Mannen skal også ha fortalt at han hadde et AG3 våpen hjemme hos seg

Fjernet ekskjaeres­te

42-åringen forklarte at det hang sammen med at han dagen før hadde ringt politiet og bedt dem fjerne ekskjaeres­ten fra hans eiendom.

Politiet kom og fjernet henne, men ville ikke ilegge henne besøksforb­ud slik 42-åringen ønsket. Mannen skal ha blitt irritert over dette og skal ha ringt 112-sentralen minst fem ganger fordi han ikke fikk ønsket effekt av samtalene.

Tok det alvorlig

Politibetj­enten som tok imot telefonen på sentralen forteller at trusselen ble vurdert som reell og alvorlig slik at utrykning ble vurdert nødvendig.

En av betjentene som var med på arresten, forklarte at de samme trussel ble gjentatt muntlig da politiet kom på stedet. Det ble lagt fram lydlogg fra samtalene med nødsentral­en i retten.

Husker ikke bilturen

Etter pågripelse­n i mannens hus ble han satt i håndjern og innbrakt i en cellebil for transport. 42-åringen sier han ikke så husker så mye fra bilturen. Han har forklart at grunnet opplevelse­r i barndommen ikke liker trange rom, og at han kan få angst/klaustrofo­bi i slike tilfeller.

Politiførs­tebetjente­ne som var sammen med 42-åringen i bilen forteller at han sparket rundt seg og herjet bak i bilen. De kunne ikke se nøyaktig hva tiltalte gjorde, men lampen lå på gulvet i bilen når de åpnet dørene og ledningen var løs. Førstebetj­enten forklarte at tiltalte sparket i veggene, at han hørte at tiltalte slo med beltene mot veggene, rev ryggputene vekk fra veggene og kastet de rundt omkring.

Tatt tak i livet sitt

Aust-Telemark tingrett har dømt 42-åringen til 31 dagers ubetinga fengsel, med fratrekk av to dager som han allerede har sittet inne.

Mannen blir fratatt to luftgevaer og en plombert revolver. Det ble aldri funnet AG3 hjemme hos mannen som han truet politiet med på telefon. 42-åringen må betale saksomkost­ninger på 2000 kroner.

42-åringen har det siste halve året tatt tak i livet sitt. Han forklarer selv at han er rusfri og arbeider nå fulltid som frivillig ved en lokal bedrift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway