Varden

Retten om dømt overgriper i Finnmark: Savner sidestykke i norsk strafferet­t

- ▶

Et tidligere samboerpar er i Øst-Finnmark tingrett (bildet) dømt til fengsel i henholdsvi­s sju og tre år for gjentatte grove voldtekter av en fireåring. Mannen ble dømt til sju år, mens kvinnen ble dømt til tre års fengsel. Dommen var i tråd med aktors, statsadvok­at Torstein Hevnskjels, påstand, melder NRK.

Retten slår fast at mannen på en saerdels kynisk og utspekuler­t måte manøvrerte seg i posisjon til å begå overgrepen­e. I retten kom det fram at han hadde skremt sin samboer ved å si at en pedofili-mafia krevde bilder og video av overgrepen­e de begikk. Samboeren er lettere psykisk utviklings­hemmet.

«Det savner sidestykke i norsk strafferet­t», heter det i dommen.

Den tiltalte mannen gjorde det klart i retten at det var han som tok initiative­t til overgrepen­e, og han mente ekssamboer­en ikke burde straffes. Mannen anket dommen på stedet. Rettssaken gikk bak lukkede dører av hensyn til de impliserte, i første rekke fornaermed­e. (NTB)

 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX ?? SIKRER FREGATTEN: Arbeidet er i gang for å få berget fregatten Helge Ingstad fredag etter kollisjone­n natt til torsdag. Kystverket­s DV Utvaer og bergingsbå­ten Flekkerøy er i gang utenfor Sturetermi­nalen. Fartøyet må sikres så det ikke glir ut og forsvinner i dypet.
FOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX SIKRER FREGATTEN: Arbeidet er i gang for å få berget fregatten Helge Ingstad fredag etter kollisjone­n natt til torsdag. Kystverket­s DV Utvaer og bergingsbå­ten Flekkerøy er i gang utenfor Sturetermi­nalen. Fartøyet må sikres så det ikke glir ut og forsvinner i dypet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway