Varden

Ikke opptatt av fjorår

0-3 i løpet minuttene 18 til 23. 0-5 til slutt. Dag-Eilev Fagermo kunne vaert unnskyldt for å ha hodet fullt av skrekkminn­er fra fjorårets kamp – men har ikke det.

- ▶ ▶ bjorn.borge@varden.no

– Jeg er generelt dårlig på å huske resultater. Heldigvis, kan man noen ganger si, melder Odd-treneren to dager før Stabaek er tilbake på Skagerak Arena.

Kampen der alt som kunne gå galt, tilsynelat­ende gjorde det, er ingen ekstra tenningsfa­ktor denne gang, sier Fagermo.

Spesiell kamp

– Selvsagt ble det en spesiell kamp, og jeg husker at alt rant inn i en periode. Men vi hadde litt spesielle forutsetni­nger med tanke på laguttak, og Stabaek hadde et bedre lag enn nå, mener Fagermo.

Denne gang kommer et Stabaek som kjemper for livet for å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Forgjeves, tror Odd-treneren.

– Rykker ned

– De rykker ned nå. Selv om de skulle vinne her. Det vil fortsatt vaere andre lag i bunnstride­n som tar poeng i de to siste rundene, spår han som ellers ikke skryter på seg stor kunnskap om resultater eller tabell.

– Det er fordi jeg til enhver tid er mest opptatt av oss selv. Jeg vet hvem som er i topp og bunn, men hadde du spurt meg om hele tabellen, ville det nok blitt endel bom, ja.

Bom har det også blitt i de siste kampene. Fagermo føler at Odd kommer fra tre gode kamper, med dårlig uttelling – og svaert kostbare forsvarsta­bber.

– Boli straffer

– Disse kan vi ikke fortsette med. Da straffer Boli oss søndag. Og vi må score på flere av de sjansene vi skaper.

Med en offensiv rekke bestående av Martin Broberg, Torgeir Børven og Elba Rashani, håper treneren det skal lukte mål av Odd søndag.

– Vi sender tre av våre mest målfarlige spillere på topp, og jeg håper det bidrar til at vi scorer mer. Dårlig uttelling har gitt dårlig utbytte av disse tre kampene.

Stabaek trenger både hjelp og selvhjelp for å komme seg bort fra nedrykkspl­assen klubben har to serierunde­r før slutt.

– Ikke Barcelona

Nedrykket kan vaere klart i Skien søndag kveld.

Tidligere i uka minnet klubbens mangeårige frontfigur, Ingebrigt Steen Jensen, om at muligheten fortsatt er der, og at Stabaek kan vinne sine to siste kamper.

Om møtet med Odd, sa han til TV 2:

– Den førsteomga­ngen vi leverte borte mot Odd i fjor, er den beste omgangen Stabaek har spilt noensinne. Odd var ikke borte i ballen de første 45 minuttene og vi ledet 4-0 til pause

Og:

– Det er Odd vi møter – ikke Barcelona eller Manchester City.

Start, kanskje?

Fagermo har ikke tenkt å bli med på utveksling av store eller mindre ord.

– Det er jo helt riktig, det han sier. Ingen i Norge spiller mot Barcelona. Ellers vil jeg bare si at han er flink til å snakke om Stabaek.

Et Stabaek som går ned, spår Odd-treneren.

– Hvem ender på kvalifiser­ingsplass?

– Det er litt mer usikkert, føler jeg. Start, kanskje?

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? JUBEL: Gledesscen­ene på Skagerak Arena i fjorårets kamp, var det utelukkend­e Stabaek som sto for.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX JUBEL: Gledesscen­ene på Skagerak Arena i fjorårets kamp, var det utelukkend­e Stabaek som sto for.
 ??  ?? NED: Dag-Eilev Fagermo sto lenge foran TV 2-kameraene etter trening fredag, der
NED: Dag-Eilev Fagermo sto lenge foran TV 2-kameraene etter trening fredag, der

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway