Varden

Humor rett fra sykehuslev­ra

- ▶ SKIEN ▶ andreas.soltvedt@varden.no

De kan sine fag ved Sykehuset Telemark. Og jammen kan de stå på scenen også.

Fem fulle hus er fasiten for Sykehusrev­yen som spilles på Parkbiogra­fen denne uka. Regissør Lena Barth Aarstad, koreograf Jannicke Irwin Abramsen og musikalsk leder Espen Gjelstad Gundersen har kunnet boltre seg med et sprudlende og musikkster­kt ensemble i årets revy. For visst svinger denne oppsetning­en.

Shower seg inn i hjerterota

«Stille før stormen» er navnet på revyen som byr på mengder av humørmekti­ge tablåer sett fra sykehusets innside. For dem som ikke er helt på nett når det kommer til sykehuster­minologi framstår kan hende en del av humoren som intern. Men latter smitter – ikke minst blant feststemte publikumme­re. Og visst veit da også gjengen på scenen å få det til å gynge av latter på publikumsp­lass.

Ulike sykehusint­erne opplysning­er i revyen har utvilsomt interesse for offentligh­eten. Målt ut ifra revyens innhold kan det i hvert fall virke som om lungeavdel­ingen er å foretrekke som pasient framfor intensiven.

Vakkert om gonore

Revyen byr dessuten på det som kan beskrives som heller uvanlige sangtemaer. Vardens utsendte kan i hvert fall ikke huske noen gang tidligere å ha hørt en sang om kjønnssykd­ommen gonore bli framført like patosfylt som i denne revyen.

Noen av de 31 numrene burde nok vaert kortet litt inn. Skjønt her snakker vi pølse i slaktetida. Sykehusrev­yen er så proff og sjarmfull at man nesten får lyst til å bli syk.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ET GODT STED: Lungeavdel­ingen virker slettes ikke å vaere noen avskrekken­de plass. Tvert imot ...
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ET GODT STED: Lungeavdel­ingen virker slettes ikke å vaere noen avskrekken­de plass. Tvert imot ...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway