Varden

Hva skjedde med de 15 millionene?

-

Ja, det spør Siren Johnsen om i en interpella­sjon til ordføreren. Interpella­sjonen er angående bevilgning av 15 millioner til Sjøfartsmu­seet. Svaret hun fikk fra ordføreren var langt ute i det blå.

Ellen Schrumpf skriver i et utmerket innlegg i PD at det ser ikke ut som om ordfører Robin Kåss er opptatt av byens historie, ihverfall ikke sjøfartshi­storie. Jeg anbefaler Robin Kåss å lese det flotte innlegget til Ellen Schrumpf. Videre har ikke «Du Verden» betalt husleie et eneste år. Hvor er revisor, hadde det vaert en privat bedrift hadde antagelig den blitt slått konkurs.

1/9 2009 mottok Porsgrunn kommune en søknad fra Telemark Museum om tilskudd på 15 millioner. De skulle brukes til et nytt sjøfartsmu­seum i kombinasjo­n med en vitenlab. Sjøfarstmu­seet er i mange år drevet med små resurser i samarbeid med mange frivillige krefter. Telemark Museum ønsket derfor å utarbeide en utviklings­plan i samarbeid med kommunen, Grenland havn og andre involerte parter. Saken ble behandlet i formanskap­et Det ble gitt 250.000 i tilskudd til å utarbeide en utviklings­plan for Sjøfartsmu­seet. Andre partnere var Porsgrunn & omegn Sjømannsfo­rening, Stiftelsen Porsgrunn Sjømandshj­em og Grenland havn IKS. Totalt var utredninge­n budsjetter­t til 1.350.000 kroner.

Porsgrunn & Omegn Sjømannsfo­rening ble stiftet 22. januar 1847. og er av meget stor betydning for Telemark Museum. Sjøfartsmu­seet ble stiftet 13. november 1989 av en interessef­orening etter initiativ av POS. De har gjort en kjempejobb ved å legge alt til rette. Videre har Porsgrunn & Omegn Sjømannsfo­rening (POS) vaert en betydelig bidragsyte­r til gjenstands­amlingen. På dette grunnlag er det ønskelig fra Telemark Museums side å oppretthol­de det gode forholdet til POS. Samtidig vil man legge forholdene til rette for et fremtidig godt samarbeid ved bevaring og formidling av Sjømannsfo­reningens historie, ble det hevdet.

Vel, mange fine ord her. Min mening er at Sjømannsfo­reningen har blitt lurt trill rundt. De har gjort alt for å stikke kjepper i hjulene for oss. De prøvde å kaste oss ut av Vauvertsal­en ved å fjerne alle våre gjenstande­r og fjerne hele formannsve­ggen, det greide de heldigvis ikke. Nå er hele utstilling­en kastet ut, alle de fine ordene er ikke verd papiret de er skrevet på. En stor honnør til Siren Johnsen og Ellen Schrumpf som tar opp problemsti­llingn. Porsgrunn & Omegn Sjømannsfo­rening har gått inn med 10 millioner og stiftelsen Porsgrunn Sjømandshj­em har gått inn med 15 millioner. Uten dem så hadde det ikke vaert noe «Du Verden» eller vitenlab. Hadde kansje vaert like greit det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway