Varden

BRIDGE

-

Vinteren har allerede varslet sin ankomst, men det spiller jo ingen rolle for oss bridgespil­lere. I kalde vinterkvel­der passer det utmerket å dyrke vår hobby, frammøtet er jo også på sitt beste i vinterseso­ngen. For at du skal ha litt å pusle med er det jo viktig at vi som skriver om bridge gir dere noe å lese på nå inn i november.

Spilleprøv­en

Dagens spilleprøv­e er litt vrien så du må skjerpe deg for å spille like godt som dansken som spilte den i europamest­erskapet.

N

Sp D2 Hj EJ843 Ru D106 Kl 942 Nord var giver, og Nord – Syd er i faresonen. Etter 2 ganger pass åpnet Syd i 1 spar (dårlig med poeng men masser av spillestik­k). Vest doblet opplysende og Nord redoblet for å vise en god pass.

Øst meldte 2 ruter og Syd var ikke snau da han hoppet til 3 spar. Etter pass i Vest la Nord på til 4 spar med pass rundt. Melder du så hardt må du spille godt. Motparten startet med å ta for ruter Ess og fortsatte med kløver Konge og kløver til Esset i Øst. Ruter fra Øst trumfer du og tar ut trumfen i 3 runder, Øst hadde 3. Hvordan spiller du videre? Vår helt spilte hjerter Dame som ble dekket med Kongen og Ess og så ble det spilt kløver til trumf. For at du lettere skal følge med tar vi de fire hendene med en gang:

SSp EK98763 Hj D76 Ru7

Kl J7 Sp D2 Hj EJ843 Ru D106 Kl 942 S

Sp EK98763 Hj D76 Ru7

Kl J7

Nå kom resten av sparen, og før den siste ble spilt, var stillingen blitt denne: SpHj J8 RuD Kl- Sp 1054 Hj5 Ru 98543 Kl E853

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway