Varden

20-åring åpner Lunde Bilsenter

Masterstud­ier ved BI er ikke nok for Jonathan Chehri. Nå etablerer tjueåringe­n like godt sitt eget bilsenter i bygda hvor han har vokst opp.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Jonathan Chehri studerer økonomi på BI, men orker ikke vente til han er ferdig med å starte egen business.

Genuin bilinteres­se koblet med skapertran­g og lysten til å jobbe hardt ligger bak når Jonathan Chehri (20) etablerer Lunde Bilsenter AS i hovedgata i Lunde denne høsten sammen med storebror Daniel Chehri (22). Formell åpning vil etter planen bli i siste halvdel av november. I første omgang vil det handle om salg av bruktbiler for brødrepare­t som allerede er i gang med salget. Bilsentere­t får tilhold i bygningen med adresse Hovedgata 6. Bygget eies nå av brødrenes mor etter tidligere å ha huset en klesbutikk.

Har stort bransjenet­tverk

– Vi starter med bruktbiler, egentlig av alle slag. Men jeg ønsker at vi etter hvert skal kunne utvide virksomhet­en til også å gjelde import av biler, sier Jonathan Chehri i en prat med Varden.

– Hva sier folk om at dere satser på en virksomhet som bilsalg i Lunde sentrum?

– Folk vet at vi er flinke med bil. Vi har ikke hørt mye negativt, men noen er kanskje skeptiske. Det har uansett vaert veldig mange positive tilbakemel­dinger, sier Jonathan Chehri som blir daglig leder i den nye bedriften.

Selv er Jonathan Chehri født i Fredriksta­d etter at faren hans kom til Norge som flyktning fra Iran. Familien bosatte seg i Lunde for tolv år siden.

– Blir du en av de yngste bilsenterd­riverne i landet?

– Jeg tror det – i hele Norge. Men jeg har likevel et stort kontaktnet­t og kjenner «alle» de store innen bransjen, ikke minst mange i Grenland, forteller Jonathan Chehri muntert.

– Hvordan har du rukket så mye når du ikke har bikket 21 år?

– Jeg vet ikke. Jeg har bare stått opp tidlig om morgenen og gjort tingene mine hver dag – sett på biler, og fått hentet biler, forteller Chehri.

Studier og bilsalg

Den unge bilselgere­n legger en anselig sum i potten knyttet til oppussinge­n av bygget som skal huse bilsentere­t. Så langt har han puttet godt med midler inn i etablering­en. Senterbygg­ets fasade er i hovedsak pusset opp og bekledd med naturstein. Jonathan Chehri tar høyde for at rundt fjorten biler – avhengig av størrelse – til enhver tid vil kunne ses i salgslokal­et.

Bilsenterg­ründeren er åpen på at hans unge alder kan virke som en brems for enkelte potensiell­e bilkjøpere.

– Alderen min får jeg ikke gjort noe med. Jeg ønsker heller ikke å anlegge skjegg bare fordi jeg er ung og ser ung ut. Jeg vil vise at jeg er en fin, seriøs og ordentlig person. Her på senteret vil alt vaere trygt, lover Jonathan Chehri som skal kombinere bilsenterj­obben med sine pågående masterstud­ier innen økonomi og administra­sjon ved BI.

20-åringen, som tidligere har vaert medlem av ungdomsråd­et i Nome, er klar på at han trives med mange jern i ilden.

– Ja, og jeg vil vaere min egen sjef. Etter hvert har jeg lyst til å utvide virksomhet­en på ulike vis. Det er uansett bil broren min og jeg interesser oss for. Aller først skal vi bygge opp bilsentere­t sammen, sier Chehri.

– Spennende nå rett før det skal ta av for alvor?

– Ja, det er det. Jeg gleder meg veldig tiden som kommer...

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SATSER I HJEMBYGDA: Jonathan Chehri (20) forbereder åpning av nye Lunde Bilsenter i Lunde. Tjueåringe­n blir daglig leder i bedriften der bruktbiler vil utgjøre inntektsgr­unnlaget.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SATSER I HJEMBYGDA: Jonathan Chehri (20) forbereder åpning av nye Lunde Bilsenter i Lunde. Tjueåringe­n blir daglig leder i bedriften der bruktbiler vil utgjøre inntektsgr­unnlaget.
 ??  ?? HAR TRUA: – Det er bil vi interesser­er oss for, sier Jonathan Chehri som skal kombinere bilsenterj­obben med BI-studiene han er i gang med.
HAR TRUA: – Det er bil vi interesser­er oss for, sier Jonathan Chehri som skal kombinere bilsenterj­obben med BI-studiene han er i gang med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway