Varden

Høyt nivå for begge kjønn

Med saftbygda Sogndal som et, bokstaveli­g talt, lite unntak, blir Notodden minstemann i en god klasse. Med stolthet i klubbene som får det til.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Fotballkar­tet for 2019 vil vise at bluesbyen har lag på nest øverste nivå i både dame- og herreklass­en.

Ikke verst, 12.700 innbyggere (kommunens egne tall) tatt i betraktnin­g.

Snøgg sikret opprykk etter en suveren sesong og sterk kvalifiser­ing av et ungt damelag med sterk lokal profil, og i helgen feide Notodden FK all tvil til side om fortsatt tilvaerels­e i 1. divisjon for menn.

– For byen kan det medføre litt mer blest og oppmerksom­het, tror Snøggs styreleder, Ola Wårås, og legger til:

– Det er jo utrolig moro at byen Notodden kan vise til dette.

– Ekstra stolt

– Dette er absolutt grunn til å vaere litt stolt. Vi er dessuten flinke til å støtte og heie på hverandre, tilføyer Notodden Fotballklu­bbs daglige leder, Per Arne Hansen.

Sogndal IL og Kaupanger har det samme, med grunnlag i rundt 10.000 innbyggere i skoleåret.

Ellers er det stort sett større byer og kommuner som får det til – og mange større som ikke får det til.

– Vi ønsker å etablere oss i 1. divisjon, slik at også jentene i byen og området har et best mulig nivå å strekke seg mot. Gode jenter er det mange av, forsikrer Wårås, og viser til det unge A-laget, J19 (kvartfinal­e NM), J16 (kvartfinal­e Norway Cup) og J13 (semifinale Norway Cup).

Gode råd

Nå skal Snøgg i gang med kabalen som handler om trenere og spillere for debutseson­gen på nest høyeste nivå.

Dessuten er det mange nye veier å gå opp med tanke på arrangemen­t og reising, og der kommer den blå storebrore­n inn som god hjelper.

– Dialogen med NFK er veldig god. De har erfaring og kompetanse som vi har stor nytte av i det som, for oss, blir en ganske ny hverdag.

– For all del – selvsagt stiller vi opp med de rådene vi kan gi, understrek­er Hansen, som tror det kan bli en del nytt for naboklubbe­n.

Sportslig samarbeid

– Det er regler å forholde seg til. Opprykket betyr utvilsomt et sprang i forhold til arrangemen­t, reise og slikt, og dette med kontrakter til spillere kan også bli annerledes enn før.

Den sportslige samarbeids­avtalen mellom klubbene innebaerer at Snøgg tar seg av barne- og ungdomsfot­ballen opp til 16 år. Deretter går gutta til NFK. Nå kan det også bli mer praktiske samarbeids­tanker, om det å drive på definert toppnivå.

For Snøgg blir det også en ny økonomisk hverdag. Wårås tror antatte reiseutgif­ter på rundt 400.000 kroner, er realistisk.

Det er penger som ikke står og venter seg på konto.

– Vi vet at det blir tre turer nordover, hvilket gjør det vanskelig å unngå fly og overnattin­g. Nanset kom fram til rundt 400.000 i år, så her må det jobbes, sier styreleder­en.

Legges merke til

– Ja, svarer Hansen når spørsmålet er om han tror Notoddens dobbel blir lagt merke til.

– Vi hører fra politikere og andre som er ute og represente­re byen at det fort blir snakk om bluesbyen Notodden. Men det snakkes også fotball, og denne situasjone­n gjør det bare enda mer aktuelt.

Hansen tror at to 1. divisjonsl­ag vil styrke fotballint­eressen generelt i byen.

Nå håper han det er mulig å få til et serieoppse­tt som gir begge lag muligheter for god oppslutnin­g lokalt.

Annenhver helg

– Kan vi spille hjemme og borte annenhver helg, ville det vaert det optimale.

Per i dag har Notodden oppført Odd som sitt «antilag», hvilket vil si at man helst vil unngå hjemmekamp­er på samme dag.

– Vi vet at det er en del folk midt i mellom, rundt Nordagutu og Akkerhauge­n, som gjerne ser begge lag. Om det er mulig å få til noe tilsvarend­e med Snøgg, vet jeg ikke. Men vi må kunne ønske oss en slik løsning, mener Hansen, som – i likhet med naboklubbe­n – nå får hektiske dager med spillersam­taler.

 ??  ??
 ??  ?? DOBBEL: Snøggs kvinnelag og Notodden FKs herrer (innfelt) sørger for at Notodden har lag i 1. divisjon for begge kjønn neste sesong. Slikt er det i hovedsak storbyene som får til.
DOBBEL: Snøggs kvinnelag og Notodden FKs herrer (innfelt) sørger for at Notodden har lag i 1. divisjon for begge kjønn neste sesong. Slikt er det i hovedsak storbyene som får til.
 ??  ?? LOKALE: Snøgg-leder Ola Wårås er stolt av den store andelen lokale spillere.
LOKALE: Snøgg-leder Ola Wårås er stolt av den store andelen lokale spillere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway