Varden

Lovord om hagen i Seljord

Seljord har dette året vist at det finnes fleire tegn til liv enn sjøormen og det som skjer på Dyrskuplas­sen.

- En stor blomstrend­e hilsen fra Henning Tveito, Jane Henriksen og Turid Maeland Laerere ved Vest-Telemark videregåen­de skole avd. Seljord

Med innsats og pågangsmot har Anne Gro Lønnestad og Hans Flaaten fått Seljord hage til å blomstre. Elever fra grunnskole­n og videregåen­de har fått vaere med å bygge opp denne hagen, og dermed får de et verdifullt avbrekk fra skoledagen. Et avbrekk som gir frisk luft, laering og sosialiser­ing på en helt annen måte enn det man får i et klasserom.

Vi som jobber ved Vest-Telemark vgs avd. Seljord har hatt stor glede av å se hagen utvikle seg dag for dag gjennom våren og høsten. Elevene som går på videregåen­de har vaert med på å plante salat, bønner og poteter. De har fått vaere med å snekre, lage eplesaft og pizza i den nye pizzaovnen. Ikke minst har de fått høste råvarene de selv satte i jorda. De har fått laere hvor maten kommer fra, og hvor mye arbeid som ligger bak det å kunne slurpe i seg ei suppe laga av kun råvarer. Oppgavene krever samarbeid og elevene sitter igjen med ny kunnskap og praktiske ferdighete­r.

Anne Gro og Hans er omgjengeli­ge og godt likt av elevene. I tillegg er de dyktige pedagoger, som legger til rette for at hver enkelt elev kan delta i arbeidet. Uansett alder og forutsetni­nger. Elevene opplever en mestring som både gir selvtillit og laerevilje. Vi håper at Seljord hage blir satset på og at samarbeide­t med skolene kan fortsette. Seljord trenger dette!

 ?? FOTO: HENNING TVEITO ?? FLOTT: Hagen ved Vest-Telemark videregåen­de skoles avdeling i Seljord er flott!
FOTO: HENNING TVEITO FLOTT: Hagen ved Vest-Telemark videregåen­de skoles avdeling i Seljord er flott!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway