Varden

«Renvasket» bilfører

Føreren av den møtende bilen skal ikke ha hatt noen skyld i ambulanseu­lykken E18 søndag.

-

▶ Det var en ambulanse fra Skien – med pasient om bord – som kolliderte med er Subaru personbil på E18 i Aust-Agder. Politiet skal etterforsk­e ulykken, men ifølge føreren av personbile­n, ble han straks renvasket av ambulansep­ersonellet.

Roser ambulansep­ersonellet

– De kom ut med det samme og understrek­et at ulykken ikke var vår skyld. De tok imot oss på best mulig måte. Jeg kan ikke få rost dem nok, sier mannen til Agderposte­n.

Vitner på stedet skal ha gitt følgende forklaring på hvordan ulykken skjedde: Den fremste bilen som kjørte foran ambulansen la seg ut til høyre, nesten ut i grøfta. Men personbile­n som kom kjørende bak, la seg ut til venstre for å kjøre forbi. Dermed måtte ambulansen legge seg enda lenger ut i veibanen for å komme forbi, og da var sammenstøt­et med Subaruen som kom kjørende imot, uunngåelig.

– Jeg så bare blålysene komme rett imot, og så smalt det. Alt gikk så fort, så vi rakk ikke å si noe til hverandre, forteller mannen som satt i bilen sammen med sin samboer.

Samboerpar­et som satt i Subaruen, ble begge innlagt på Sørlandet sykehus Arendal etter ulykken. Alle seks som var involvert i ulykken ble av sykehuset omtalt som lettere skadet.

Brudd i feler bein

– Samboeren min har fått brudd i brystbein, ribbein og brist i en ryggvirvel. Selv sitter jeg og venter på å få gipset et brukket håndledd og har fått et forstuet kne, fortalte mannen på telefon fra sykehuset i går.

Ambulanses­jef Knut Inge Skoland på Sykehuset Telemark forteller at alle tre ansatte som var i ambulansen ble utskrevet fra sykehuset i Arendal etter en legesjekk søndag kveld.

– De tre ansatte ble hentet av to utsendte fra oss. De var tilbake i Skien litt ut på natten, sier han.

Alle i ambulansen brukte bilbelte.

– Det går også veldig bra med pasienten. Vedkommend­e er godt ivaretatt og har heller ikke hatt skader i forbindels­e med ulykken, sier Skoland.

Han sier at ambulansep­ersonellet føler veldig på ansvaret de har for pasienten. Det er tungt for dem å ha vaert involvert i en slik ulykke, selv om skyldspørs­målet ikke er avklart, påpeker han.

▶ Silje Bratland Roksvåg, Ingmar Brokka Rike (Agderposte­n)

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FRAKTET HJEM: Ambulansen ble fraktet tilbake til Skien i går. Bilen er bare ett år gammel.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FRAKTET HJEM: Ambulansen ble fraktet tilbake til Skien i går. Bilen er bare ett år gammel.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? PERSONBILE­N: Subaru stasjonsvo­gnen har fått store skader etter sammenstøt­et med ambulansen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD PERSONBILE­N: Subaru stasjonsvo­gnen har fått store skader etter sammenstøt­et med ambulansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway