Varden

Nekter skyld for dobbeltdra­p

-

Kvinnen som er tiltalt for to drap i Kristiansa­nd, nektet straffskyl­d på alle tiltalepun­kter da rettssaken mot henne startet mandag.

Hun svarte bestemt nei på alle sju tiltalepun­kter, som også omfatter tre tilfeller av neddoping av en ekskjaeres­te og for å ha brukt kredittkor­tet hans.

Den 43 år gamle kvinnen har hele tiden nektet straffskyl­d og har ikke villet forklare seg. Det vil hun heller ikke gjøre under hovedforha­ndlingen.

Sjubarnsmo­ren ankom retten sammen med sin forsvarer, advokat Olav Sylte. Rett før saken startet opplyste han til NTB at han har anket en avgjørelse vedrørende bruk av et nøkkelvitn­e til Høyesteret­t.

Skjult identitet

Dette vitnet er en politikvin­ne som med skjult identitet hadde kontakt med tiltalte over en treårsperi­ode. Vitnet er sentralt i påtalemynd­ighetens bevisførse­l og skal etter planen forklarer seg anonymt og via videolink 21. desember.

Aktor, statsadvok­at Leif Aleksander­sen, sa i sitt innledning­sforedrag at påtalemynd­igheten må vente med å stevne dette vitnet til retten har truffet sin avgjørelse.

Aktor opplyste at det var naer 50 møter mellom de to, fra korte møter på et kvarters tid til samvaer over et halvt døgn, som var en tur til Oslo.

Politiagen­ten foretok lydopptak, og det ble gjort skjult mobilavlyt­ting, kameraover­våking, spaning og hemmelig ransaking av tiltalte.

Bevismater­iale

I og med at tiltalte forbeholde­r seg retten til ikke å forklare seg, har påtalemynd­igheten forberedt seg på å bygge saken rundt bevismater­ialet og den etterforsk­ingen som er gjort.

Mye av aktors innledning­sforedrag gikk med til gjennomgan­g av hva som ble funnet av sovemedisi­n på hotellromm­et til tiltaltes avdøde samboer, samt obduksjons­rapporten.

Statsadvok­aten avsluttet før lunsj med å nevne at ekssamboer­en hadde gjort avtaler i dagene etter at han ble funnet død på rom 221 i First Hotel i Kristiansa­nd 2014.

– Uten å si det direkte, fordi avdøde hadde gjort noen avtaler etter at han ble funnet død, så skal det vaere bevis på at det ikke dreier seg om selvdrap, mener forsvarere­n.

I sin gjennomgan­g av et mulig motiv refererte aktor til den siste Facebook-meldingen tiltalte sendte til tidligere samboer: «Du er tøff i trynet nå, men ikke så lenge».

– To uker senere var han død, sa statsadvok­aten.

Saken går fram til 25. januar neste år i Kristiansa­nd tingrett.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway