Varden

Måtte nøye seg med ny remis

-

Magnus Carlsen gikk for seier med svarte brikker i parti nummer tre under sjakk-VM i London, men Fabiano Caruana satte opp forsvarsmu­ren og sikret remis.

– Jeg synes jeg sto litt ubehagelig i åpningen, men så klarte jeg å utligne, sa Carlsen til NRK.

– Plutselig fikk jeg en liten fordel i sluttspill­et, men jeg tror jeg ikke hadde store sjanser. Jeg skulle gjerne gjort mer ut av det, la han til.

Amerikaner­en hadde hvite brikker, og Caruana signaliser­te tidlig at han ville ha remis etter en liten feil.

Spådde tidlig remis

– Jeg trodde jeg hadde et lite overtak helt i starten, men så gjorde jeg en feil, og da var det likt, sa Caruana til NRK.

Vinnermuli­ghetene til Carlsen var små, og etter 24 trekk var også dronningen­e byttet. Ekspertene spådde en tidlig remis, men Carlsen nektet å gi seg og spilte videre.

Caruana fortsatte imidlertid å forsvare seg med sikre trekk, og til slutt måtte den regjerende verdensmes­teren gå med på poengdelin­g, etter drøye fire timer spilt.

– Det var synd, men jeg tror ikke jeg mistet noe stort, sa Carlsen.

Stillingen er 1,5-1,5 etter tre VM-partier.

Carlsen og Caruana innledet London-VM med remis i et sju timer langt maratonpar­ti, før det ikke klaffet for nordmannen med hvite brikker i parti nummer to.

Så Chelsea

Søndag hadde spillerne VMfri. Da brukte Carlsen dagen til å se Premier League-kampen mellom Chelsea og Everton på Stamford Bridge.

– Han har venner fra Norge her. Det er viktig å få avbrekk og kunne tenke på noe annet, sa Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Førstemann til 6,5 poeng blir verdensmes­ter. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? REMIS: Magnus Carlsen i aksjon mot Fabiano Caruana. Også mandagens tredje parti endte med remis, og dermed er det 1,5-1,5 i kampen om VM-tittelen.
FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX REMIS: Magnus Carlsen i aksjon mot Fabiano Caruana. Også mandagens tredje parti endte med remis, og dermed er det 1,5-1,5 i kampen om VM-tittelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway