Varden

Prøver igjen med nytt boligkonse­pt

De prøver igjen. Det ene bygget er til og med en «enebolig».

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Skien Boligbygge­lag (SBBL) har prøvd før å få folk til å kjøpe leilighete­r der. Prosjektet Lekeland Park med boligblokk­er kom aldri i gang – selv ikke med 80 interesser­te i 2016. Etter en ny runde å tegnebrett­et har det fått nytt navn: «Nye Falkum». Det blir i første omgang en mindre utbygging på en del av området.

Administre­rende direktør Marianne Hegna forteller at det kommer to typer boliger.

To boligtyper

– Vi satser på en variert utbygging, som møter flere ulike behov, ser Hegna. Det blir både en boligblokk og tomannsbol­iger. Men ett av disse ligger for seg selv, og det er dette som kalles for «enebolig», selv om det også blir en del av boligbygge­laget.

– En ny giv

– Er det et vanskelig sted å få til noe?

– Nei, snarere tvert imot. Vi føler at med dette prosjektet har vi fått en ny giv og optimismen er tilbake, sier Svein Sven Yngve Larsen, som er leder for nybygg og tekniske tjenester.

– Årsaken til det er at vi har vaert ute i markedet og spurt folk hva de vil ha, sier GunnHeidi Kittilsen, leder for privatavde­lingen.

– Vi ser at det er behov både for tomannsbol­iger, eneboliger og blokkleili­gheter på Nye Falkum, sier Hegna, som tror feltet har en attraktiv beliggenhe­t – naer skole, barnehage, butikk, byen og fritidsakt­iviteter.

Solceller

De romslige rekkehusen­e har tre soverom og to stuer. Garasjen eller carporten kan brukes til selskapslo­kale. På taket legger vi til rette for solceller.

– Barnefamil­iene har etterspurt lagringspl­ass, og det behovet møter vi, sier Kittilsen.

I boligblokk­en Lindemanns hjørne blir det små og store leilighete­r. Første etasjen får ekstra høyde.

– Her håper vi noen vil starte med kafé. Det kan bli et populaert treffpunkt. Det er jo et veldig urbant område med mange boliger, sier Hegna. I blokken på Lindemanns­hjørnet kommer det også fellesrom som deles med naboene.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? LINDEMANNS­HJØRNET: Slik kan det bli på en del av området der Lekeland befant seg. Prosjektet Lindemanns­hjørnet på «Nye Falkum» består av 15 leilighete­r, tre tomannsbol­iger og en enebolig, forteller Gunn-Heidi Kittilsen og Marianne Hegna i SBBL. Dette er bare en skisse, og salgstarte­n vi skje til våren.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD LINDEMANNS­HJØRNET: Slik kan det bli på en del av området der Lekeland befant seg. Prosjektet Lindemanns­hjørnet på «Nye Falkum» består av 15 leilighete­r, tre tomannsbol­iger og en enebolig, forteller Gunn-Heidi Kittilsen og Marianne Hegna i SBBL. Dette er bare en skisse, og salgstarte­n vi skje til våren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway