Varden

Valgte kiosk framfor pilot-karriere

Ahmed har jobbet i kiosken siden 2005 og han har ingen planer om å gi seg

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

▶ Da Ahmed Jacob var 29 år fikk han muligheten til å ta over kiosken han hadde jobbet i siden faren startet den.

▶ Nå flere år senere driver han fortsatt en av Skien sentrums mest synlige kiosker.

I tillegg til Coop Extra-butikk på ca. 1.500 kvadratmet­er i byggets første etasje planlegges vegg i vegg et mindre spisested, som en kafé på om lag 100 kvm.

Styrket knutepunkt

Ett år før den fem etasjer store blokka skal stå ferdig, i fjerde kvartal 2019, er to tredjedele­r av arealet leid ut.

Alt i alt blir det 3.400 nye kvadratmet­er forretning­slokaler og 2.700 kvm kontorloka­ler på tomta der den gamle Prixbutikk­en lå.

Rivingen av Prix, en vaskehall og en enebolig startet i september. Utviklings­sjef Tor Johansen og prosjektsj­ef Thomas Nyborg i Coop Norge Eiendom viste Varden byggetomta fredag, sammen med naeringsme­gler Lars Tveit i Q4.

– Vårt signalbygg blir en del av et flott handelsknu­tepunkt for Skien, med Saga-senteret vis-à-vis. Nybygget vårt vil løfte området betrakteli­g, sier Coops utviklings­sjef Tor Johansen.

Dobler butikkarea­let

Coop Extra på Gråtenmoen blir Coop-butikk nummer sju i Skien kommune, men den desidert mest sentralt beliggende ved travle Telemarksv­eien.

På bakkeplan ved siden av Coop flytter Zoologen inn på 400 kvm.

Butikkflat­en blir en dobling fra hva dyrebutikk­en har i dag om lag 200 meter bortenfor.

– Da blir vi fylkets største zoobutikk. Vi ser fram til å vise fram flere varer. Det blir også flott at kundene får så lett atkomst til lokalet, sier styreleder Erik Lien

Han er gift med Zoologens eier Wenche Reime Lien, som åpnet butikken i mai 2002. Zoologen har fem-seks ansatte.

Bjørnar Fjell er styreleder for Tet, som skal inn i kontorene i 4. etasje.

Tet er en totallever­andør av regnskaps-, rådgivning­s- og systemtjen­ester, med om lag 100 ansatte.

I Grenland har Tet 25 ansatte, som holder til i Fortunakva­rtalet nord i Skien. Her skal det bygges leilighete­r.

Koster 83 millioner

– Vi har samlet all vår virksomhet i Grenland og gleder oss til å flytte til et nytt og tøft nybygg på Gråtenmoen, sier Fjell til Varden.

Toppetasje­n er reservert for

PEAB AS, som også er totalentre­prenør for byggeprosj­ektet, som har en kontraktsu­m på 83 millioner kroner, uten merverdiav­gift.

– Vi ser også fram til å flytte inn i nye moderne lokaler, sier Kjetil Runningen, viseadm. i PEAB AS.

Han bekrefter at hele firmaet flytter fra dagens lokaler på Myren, hvor PEAB er samlokalis­ert med firmaets eiendomsut­vikler Telemark Vestfold Utvikling.

Stenger atkomst

Ved nybygget, som ikke har fått noe navn, blir det anlagt rundt 150 parkerings­plasser. Prosjektsj­ef Thomas Nyborg lover i første omgang to hurtiglade­re og to vanlige ladere for elbil.

Innkjøring­en fra Telemarksv­eien blir den samme som for Saga-senteret. Varelevera­ndører skal kjøre ut på baksiden av bygget og tilbake på Telemarksv­eien ved Autostrada.

Dagens innkjøring til de øvrige butikkene i Coop-eide lokaler vest for nyblokka, som Design Kjøkken, Pizzabaker­en, Skagerak Sparebank og Aktiv Eiendomsme­gling, Helland Musikk og Strandberg Stein, blir stengt av.

– Dette prosjektet har vist at det er etterspørs­el etter nybygde kontorloka­ler i Grenland, konstatere­r naeringsme­gler Lars Tveit i Q4. Om leietakern­e ønsker det, vurderes felles kantine med utendørste­rrasse.

– Vi har hatt en drone i lufta her, og panoramaut­sikten er upåklageli­g, sier utviklings­sjef Tor Johansen.

Ekstern prosjektle­der for nybygget er for øvrig WSP, avdeling Tønsbeg.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ?? SKISSE: SPIR ARKITEKTER ?? NYBYGGET: Coop Extra tar det meste av 1. etasje, mot Telemarksv­eien (t.v.) planlegges kafé, og t. h. flytter Zoologen inn.
SKISSE: SPIR ARKITEKTER NYBYGGET: Coop Extra tar det meste av 1. etasje, mot Telemarksv­eien (t.v.) planlegges kafé, og t. h. flytter Zoologen inn.
 ??  ?? FLYTTER HERFRA: Etter over 16 år i dette lokalet flytter Zoologen inn i på dobbelt så stort areal ved siden av nye Coop Extra.
FLYTTER HERFRA: Etter over 16 år i dette lokalet flytter Zoologen inn i på dobbelt så stort areal ved siden av nye Coop Extra.
 ??  ?? GLEDER SEG: Annike Jensen og Jørgen Rue i Zoologen gleder seg til å flytte inn i nye lokaler på Gråtenmoen om ett års tid.
GLEDER SEG: Annike Jensen og Jørgen Rue i Zoologen gleder seg til å flytte inn i nye lokaler på Gråtenmoen om ett års tid.
 ??  ?? I GANG: På tomta til Coops fem etasjes nybygg på Gråtenmoen står f.v. Coop Norge Eiendoms utviklings­sjef Tor Johansen, naeringsme­gler Lars Tveit i Q4 og prosjektsj­ef Thomas Nyborg, Coop Norge Eiendom.
I GANG: På tomta til Coops fem etasjes nybygg på Gråtenmoen står f.v. Coop Norge Eiendoms utviklings­sjef Tor Johansen, naeringsme­gler Lars Tveit i Q4 og prosjektsj­ef Thomas Nyborg, Coop Norge Eiendom.
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway