Varden

Siste buss i bystyret

- Tore Svarverud Kommentato­r

Skien bystyre kan vaere en lidelse å vaere tilhører til, men det kan også vaere en fornøyelse. Og det er veldig mange rare debatter som ordfører Hedda har en til tider ganske svett jobb med å administre­re.

To av dem som var aller ivrigst på talerstole­n sist torsdag, når vi ikke tar med det vanlige radarpar Olsen og Andersen, var de to blad Kise, henholdsvi­s Eva, uavhengig, men innvalgt for Bypartiet, og Kim, vararepres­entant for Frp. De to deler etternavn og har samme far. Dette poenget ble uttrykkeli­g gjort klart for bystyrets medlemmer ved flere anledninge­r torsdag kveld.

Når går siste buss til Åfoss lørdag kveld? Det ble påstand mot påstand, og app mot rutehefte, til en viss fortvilels­e for ordføreren som forsøkte å få avsluttet debatten om en gang- og sykkelvei langs Flyplassve­ien. Det blir ingen g/s-vei selv om Åfoss mister ekspressbu­ssen når den nye veien Skyggestei­n/Skjelbreds­trand åpner. Vel, aldri så godt at det ikke er galt for noe. I prisklasse på forslag har Bypartiet nå satt en ny standard. Deres forslag til revisjon av Bypakke Grenland har en prisklasse trekvart milliard. Det var helt klart i tråd med det programmet de var innvalgt på, men like klart i strid med premissene Stortinget la for Bypakke Grenland.

Men kveldens høydepunkt var det Trude Tvedt Sandvik (Ap) som sto for. Hun fant det nødvendig å ta replikk på et innlegg fra Mona Nicolaysen (MDG) og poengtere at hun IKKE har tatt standpunkt til hvor det nye biblioteke­t skal bygges. Her var det trolig falt noen ord mellom dem på forhånd som ikke ble gjentatt fra talerstole­n, men vanligvis er klare standpunkt noe politikere setter sin aere i.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway