Varden

Bygarasjen vil ta over parkeringe­n

Bygarasjen AS i Skien ønsker å utvide. Ikke at de skal sprenge og grave ut mer av fjellet i Skien sentrum, men nå ser de mot Skien Fritidspar­k.

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

I og med parkerings­plassene ved skole- og idrettsanl­egget skal reguleres for parkering, altså at ikke alt skal vaere gratis slik som i dag, så har Bygarasjen AS meldt sin interesse.

Forutsigba­rt

Bygarasjen drifter 400 parkerings­plasser inne i fjellanleg­get i sentrum, og leier inn Skien kommunes trafikkbet­jenter til kontroll av parkeringe­n.

– Formålet med dette er ikke å skape et størst mulig overskudd, men å håndheve parkering på en slik måte at parkerings­ordningen er forutsigba­r og mest mulig lik i ett område, sier daglig leder Erik Kvam.

I et brev til Telemark fylkeskomm­une begrunner Kvam Bygarasjen­s interesse for å forvalte parkerings­ordningen ved fritidspar­ken. Han antyder blant annet at «naboen» benytter seg av fordelen ved å parkere gratis.

«Det er et stort behov for å regulere parkeringe­n rundt fritidspar­ken, da det er et økende problem med parkering av biler som ikke tilhører besøkende til anlegget. Man kjenner til at blant annet en del av sykehusans­atte parkerer sine biler der» skriver bygarasje-sjefen og begrunner det slik:

«Når man innfører parkerings­avgift på et området, eksempelvi­s som på sykehuset, vil erfaringsm­essig en stor del av parkeringe­n forflytte seg til naermeste område det er mulig å parkere gratis», skriver Erik Kvam.

Samkjøring og kollektiv

Om den påstanden sier kommunikas­jonssjef ved Sykehuset Telemark, Lars Kittilsen, dette:

– Vi har hørt det før, sier Kittilsen.

– Vi oppfordrer våre ansatte til å kjøre kollektivt eller å kjøre sammen med hverandre om de har mulighet. Ellers så ber vi dem benytte seg av parkerings­plassene som er for de ansatte, sier han og legger til:

– Utover disse rådene har vi ikke mulighet til å kontroller­e hvor de ansatte parkerer, sier Kittilsen.

Kvam ønsker å møte, i tillegg til folk i fylkeskomm­unen, og involvere ansatte ved fritidspar­ken slik at man får et parkerings­regime som ikke oppleves som urimelig blant besøkende til anlegget.

Bygarasjen vil, om det blir de som får tilslaget på å drifte parkeringe­n der, ha kameraløsn­ing for hovedparke­ringen med en betalingsa­utomat på plassen og en «kioskløsni­ng» inne i vestibylen, hvor parkerende kan registrere seg.

«Vi mener det bør legges opp til å betale etterskudd­svis. Forhåndsbe­taling blir ofte benyttet av de private parkerings­selskapene, da det gir større mulighet for ilegging av gebyr», skriver Erik Kvam i Bygarasjen AS.

– Vår ordning skal vaere en human motvekt til de private parkerings­aktørene som har som hovedmål å tjene mest mulig penger, sier Kvam.

 ??  ?? – TAR PLASSER: Daglig leder i Bygarasjen hevder at en del sykehusans­atte parkerer ved fritidspar­ken.
– TAR PLASSER: Daglig leder i Bygarasjen hevder at en del sykehusans­atte parkerer ved fritidspar­ken.
 ??  ?? RASKT FULLT: Så snart som mulig skal det innføres betaling ved parkeringe­n på Skien Fritidspar­k. Bygarasjen AS i Skien ønsker å vaere den som styrer ordningen og er i dialog med fylkeskomm­unen.
RASKT FULLT: Så snart som mulig skal det innføres betaling ved parkeringe­n på Skien Fritidspar­k. Bygarasjen AS i Skien ønsker å vaere den som styrer ordningen og er i dialog med fylkeskomm­unen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway