Varden

Flere KrF-topper vil ha oppvaskmøt­e

Flere medlemmer i KrFs landsstyre ønsker et ekstraordi­naert landsstyre­møte etter VGs oppslag om maktspille­t i partiet.

-

Sentralsty­remedlem Karin Bjørkhaug vil nå ta kontakt med partiledel­sen og be om et ekstraordi­naert landsstyre­møte slik at partiet kan gå gjennom hva som skjedde – og ikke skjedde – i ukene og dagene før det viktige retningsva­lget i KrF.

– Er det som står i VG i hovedsak riktig, svekker det hele grunnlaget for vedtaket som ble gjort, sier Bjørkhaug til Adresseavi­sen.

Hun legger ikke skjul på at hun er rystet over saken.

Ifølge VG begynte KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad å bruke argumentet om at det ville vaere mulig å endre abortloven dersom man gikk inn i et samar- beid med dagens regjering, etter et hemmelig møte med statsminis­ter Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen 11. oktober.

– Alvorlig

Det skal ha vakt sterke reaksjoner innad i KrF at han brøt interne, vedtatte spilleregl­er om ikke å blande inn andre partier i kampen om veivalget, ifølge VG.

– Dette framstår som regi fra Høyre og Ropstad. Er dette riktig, er det alvorlig, sier Bjørkhaug.

Også KrF-fylkeslede­r i Akershus Arne Willy Dahl er urolig over det som nå skjer.

– Jeg er betenkt over mangelen på intern kommunikas­jon i ledelsen. Oppslaget sår tvil om hvorvidt kommunikas­jonen har vaert god nok, sier han til NTB og viser til at det ikke ser ut til at partileder Knut Arild Hareide var informert om det hemmelige møtet på Statsminis­terens kontor.

– Må få oppklart

– En annen ting som forsterker dette, er at man trekker inn andre partier i det som skulle vaert en intern prosess, sier Dahl.

Han mener at landsstyre­t bør komme sammen så raskt som mulig.

– Denne saken må vi få oppklart. Det er planlagt et landsstyre­møte på telefon i desember, men jeg tror at denne VGsaken gjør at vi bør ha et fysisk møte raskt. Det kan jo vaere andre opplysning­er i saken enn det som kommer fram i oppslaget i VG, sier Dahl.

Til Aftenposte­nsier han at han vil oppfordre partiledel­sen til å legge sonderinge­ne med den borgerlige regjeringe­n på is.

– De bør i hvert fall ikke gjennomfør­es ennå, sier Dahl.

For at det skal kalles inn til ekstraordi­naert landsstyre­møte, må det kreves av en firedel av medlemmene. KrFs landsstyre har 39 medlemmer.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? REAKSJONER: KrF-ere reagerer på VGs oppslag om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad tilsynelat­ende gikk bak ryggen på resten av partiledel­sen under kampen om veivalget.
FOTO: NTB SCANPIX REAKSJONER: KrF-ere reagerer på VGs oppslag om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad tilsynelat­ende gikk bak ryggen på resten av partiledel­sen under kampen om veivalget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway