Varden

VM-remis Carlsen og Caruana

-

▶ Fabiano Caruana åpnet frisk, men det endte med remis mellom ham og Magnus Carlsen i åttende parti på rad i årets sjakk-VM i London.

Etter sju strake partier med remis, ble det straks mer futt etter Caruanas aggressive start i mandagens parti. Regjerende verdensmes­ter Carlsen kom raskt litt under, ifølge datamaskin­ene som følger spillet, og det luktet tidlig problemer for nordmannen.

Han brukte lang tid på sine trekk, og etter 20 trekk viste maskinene en fordel på 0,3 poeng til Caruana. Da brukte han over en halv time før han etter sigende gjorde det riktige trekk c5, og rett etter viste pilen fordel 0,7 for amerikaner­en. Den fordelen bare økte etter det neste trekket. I trekk 24 valgte Caruana et litt forsiktig bondetrekk, og dermed utlignet det hele seg.

Det skjedde etter at enkelte av supermaski­nene viste vunnet stilling til Caruana i en periode. Caruana hadde også en periode nesten en time mer fram til tidskontro­llen enn Carlsen. Også dette utlignet seg etter hvert.

– Jeg hadde kanskje muligheten, så jeg er skuffet. Han forsvarte seg godt, sa Caruana til NRK.

Etter blant annet et dronningby­tte endte det hele i et sluttspill som ebbet ut med at spillerne ble enige om en ny remis før tidskontro­llen på trekk 40.

Åtte remis på rad er for øvrig remisrekor­d i VM. Det har skjedd bare én gang tidligere.

– Han spilte en variant som er veldig ubalansert og skarp, som jeg egentlig har forventet i flere runder. Det kom i dag, og da var jeg ikke helt mentalt klar, merket jeg. Det ble veldig skarpt, og det var han som hadde all moroa, sa Carlsen til NRK etter partiet.

Magnus Carlsen har vaert flink til å forsvare seg under press hittil i denne VM-kampen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway