Varden

Med Odd på menyen

Hele staben har sesongkort på Skagerak Arena. Nå er restaurant­en også blitt sponsor. Er det da et problem at vi befinner oss midt i feil by?

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Dagen etter at tilskuerta­llene for norsk fotball offisielt sto på menyen, og ikke var spesielt hyggelig lesestoff for Odds Ballklubb, finner jentene ved Michel Seylmager’s Hus fram Odd-vimpelen.

De fem jentene har alle hatt sesongkort på Odd i åtte-ti år, og har ingen planer om å endre på det.

– Supporter man man i både med- og motgang, men det er aldri trist å vaere Odd-supporter, sier Hege Skilbred på vegne av staben som ikke er redd for å vise flagg.

Selv om ikke alle er like begeistret for det.

Får pepper

– Det blir endel pepper og kjeft fra Vestsida-folk som er innom. De kan ikke forstå hvorfor det skal vaere sort og hvitt her, og minner om at vi er i Porsgrunn, forteller Skilbred og ler.

Restaurant­en er romslig nok til å invitere naboen fra andre siden av elva til å ta med Porsfarger når det er kamp på den kanten.

– Vi kan godt henge opp Porsskjerf på oppfordrin­g. Alle kunder er viktig for oss, forsikrer hun.

Midt i den tiden av året der seks uker står for en tredjedel av omsetninge­n på restaurant­en, er det greit at fotballen har tatt pause.

Nå er det bånn gass hele døgnet for Odd-supportern­e, som egentlig ikke skimter fridager før i romjula.

Med som sponsor

Etter gjentatte kamper blant den syngende delen av Oddrane, begynte restaurant­staben å fleipe med at man kanskje skulle inngå en sponsoravt­ale med Odd.

Nå er det en realitet.

– Vi ønsker å synes også utenfor Porsgrunn. Her har vi veldig mange trofaste og lojale gjester som har kommet tilbake i de 35 årene vi har eksistert, og de fleste er fra Porsgrunn. Men det er også skiensfolk og bamblinger her, og vi håper at det å vaere synlig på Skagerak Arena, skal gjøre enda flere oppmerksom­me på det vi har å tilby.

Da er det kanskje dårlig nytt at antall besøkende på Oddkamper har synkende tendens?

– Det er viktig å vaere på stadion, men vi får tro at dem som ser på tv, også får med seg litt. For vi håper selvsagt å se et resultat av denne avtalen.

Odd-biff?

Noen ganger opplever man å se de ansatte i en umiskjenne­lig, hvit trøye på jobb.

Det vil ikke endre seg, om resultaten­e svinger. Den saken er biff.

– For en klubb med Odds forutsetni­nger, kan man ikke forvente topp resultater hele tiden. Men vi kommer alltid tilbake, lover Skilbred, og synes det er rart når noen ikke gidder gå på kamp og støtte laget i motgang.

Hos Michel Seylmager’s Hus leker man med tanken om litt mer synlighet for stabens sportslige hjertesak.

– Kanskje Odd-biffen år? under Skilbred.

▶ Bjørn Borge selv neste

 ?? FOTO: ODDS BALLKLUBB ?? TROFASTE: Foran fra høyre: Hege Skilbred, Anniken Skilbred Øvre, Marita Hansen, Cathrine Wachs og N ina Skilbred Østgaard er alle Odd-supportere og nå -sponsor – midt i Porsgrunn.
FOTO: ODDS BALLKLUBB TROFASTE: Foran fra høyre: Hege Skilbred, Anniken Skilbred Øvre, Marita Hansen, Cathrine Wachs og N ina Skilbred Østgaard er alle Odd-supportere og nå -sponsor – midt i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway