Varden

Optimist før bystyremøt­et

På Naermiljøs­enteret på Gulset er Gisle Lunde optimist. Han håper det ordner seg med tilskuddet han mener sentret trenger.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Bystyret skal gi de tre private frivilligs­entralene støtte 14. desember. Rådmannen vil gi samme tilskudd som i fjor, bare plusset på med tre prosent for prisvekst.

– De 107.000 kronene som mangler i budsjettet, ordner seg nok, sier daglig leder Gisle Lunde og styreleder Lars Erik Finholt. Etterlysni­ngen av regnskapsd­etaljer var en misforståe­lse som er rettet opp, hevder de.

Billigere enn bydelshus

– Vi har nå fått tilstrekke­lig dokumentas­jon, og kommer til å legge ut et notat til saken i dag eller i morgen, sier assisteren­de rådmann Jan Petter Johansen. Notatet skal følge saken til bystyret.

– Gisle Lunde hevder at de tre naermiljøs­entralene er langt billigere å drifte enn de kommunale bydelshuse­ne?

– Ja, bydelshuse­t på Menstad koster noe sånt som åtteni millioner kroner i året. Bydelshus er noe helt annet enn en frivilligh­etssentral. Det er to forskjelli­ge tiltak. Men Gisle Lunde definerer det de gjør som et bydelshus, det får han stå for. Jeg synes han er en flink fyr, svarer Johansen.

Anbefale slik støtte

Rådmannen anbefaler slike tilskudd til naermiljøs­entrene: ▶ Klyve: 711.000 kr

▶ Solum: 582.000 kr

▶ Gulset: 943.000 kr

– Uten det kommunale tilskuddet hadde vi ikke eksistert. Vi får et tilskudd fra staten, som i år var på 365.000 kroner. 765000 kroner kom fra kommunen. Jeg skulle ønske at politikern­e kunne seg hva de fikk for de pengene, sier Lunde. Pengene fra staten er avhengig av en kommunal egenandel.

Varm bydel

– De får mye for de pengene?

– Ja, det gjør de jo. Vi er to ansatte som koordinere­r en innsats fra mer enn 200 frivillige. Når noen sier vi må «senke ambisjonsn­ivået», svarer vi med å gjøre enda mer for å møte de utfordring­ene som avisene daglig skriver om. Gulset skal bli nasjonalt kjent som «den varme bydelen», og det får vi bare til med godt samarbeid, sier Gisle Lunde.

▶ Jan Bjørn Taranrød

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway