Varden

Flagget for ny vei

Etter to års byggemarer­itt kunne «Nye Lilleelvkr­ysset» åpnes for trafikk. Gjengen på G-sport stilte med flagg.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Ansatte i G-Sport og Kiwi sto klar med flagg og naermest tårer i øynene da det nye Lilleelvkr­ysset åpnet. To år med omkjøring, stengsler og sviktende salg er over. Men kø var det i går også...

Nøyaktig klokka 12 i går ble de siste kjeglene fjernet og trafikken sluppet inn på veien til 710 millioner kroner. Hvis vi tar med hvor mye butikkene i Behakvarta­let har tapt på at kunder skygget unna, blir den reelle prisen mye høyere.

– Jeg trodde aldri de skulle bli ferdig. Ikke engang da jeg sto opp i dag, var jeg sikker på om veien ville åpne, sier butikksjef Espen Hagen.

Veiutbyggi­ngen gjorde at den gamle traseen i Lilleelvga­ta ble stengt 8. mars i fjor. Siden den gangen har Norges største sportsvare­hus blitt liggende i en blindvei.

De har hanglet seg gjennom, men omsetninge­n har falt. Situasjone­n ble ikke bedre av at oppstarten ble forsinket med et halvt år.

I går kunne imidlertid jubelen slippes løs blant G-sports heiagjeng som hadde stilt seg opp i rundkjørin­ga for å bevitne det som egentlig var for godt til åvaeresant.

Slått med ti dager

Det ble ikke fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid eller Porsgrunns ordfører Robin Kåss som åpnet den nye veien med en meterpris på god over en halv million kroner. Statens vegvesen hadde ikke tid til å vente på at det passet for alle ordførerne: 17 desember klokka 12.

– Det ville vaert synd å la denne veien stå ubrukt, sier byggeleder Kari Tisjø Tveit.

Den siste kjeglen som ga grønt lys til innkjøring ble fjernet av Emil Jensen fra entreprenø­rselskapet HAB. Han slo dermed fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid med ti dager.

Egentlig var den ferdig «allerede» 20. november, men av sikkerhets­messige årsaker måtte man vente noen dager med å slippe inn de som har betalt for gildet: Bilistene.

Første bilist

Først gjennom, i hvert fall fra Behakvarta­let, var Sturla Abrahamsen.

– Endelig, sa karen som bor på Borgestad og kan skilte med til sammen flere hundre timer i kø.

Under seiersinte­rvjuet med den frammøtet pressen, måtte bilistene bak ham smøre seg med tålmodighe­t. Dermed ble det ironisk nok laget en kø, den første i den nye fylkesveib­itens historie.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ?? FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M ?? JUBEL: Tomas Wågene, Hanne Mogstad og Espen Hagen jubler over åpningen, som var av den typen man ikke trodde før man så den – og rene X-Files for denne gjengen.
FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M JUBEL: Tomas Wågene, Hanne Mogstad og Espen Hagen jubler over åpningen, som var av den typen man ikke trodde før man så den – og rene X-Files for denne gjengen.
 ?? Sturla Abrahamsen. ?? FØRST I KØEN:
Sturla Abrahamsen. FØRST I KØEN:
 ??  ?? ÅPNET: Her fjerner Emil Jensen den aller siste kjeglen. Han kom ordførerne i forkjøpet og slo dem med ti dager.
ÅPNET: Her fjerner Emil Jensen den aller siste kjeglen. Han kom ordførerne i forkjøpet og slo dem med ti dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway