Varden

Får bygge ridehallen

Fredag fikk Geir Kalland beskjeden han har ventet på i over 2 år. Byggingen av ny ridehall er godkjent likevel.

- ▶ ▶ tone.lensebakke­n@varden.no

Klagen fra Jordvernfo­reningen ble vraket i lynfart. Kalland jubler.

– Jeg er så lettet. Dette er kjempebra, det betyr alt for meg, sier Geir Kalland.

I går fikk han brev fra Fylkesmann­en som bare har brukt en drøy uke på å avvse anken fra Jordvernfo­reningen.

– Det viser at saken har vaert prioritert. Klagen er avvist, vedtaket er endelig og kan ikke påklages, sier Kalland.

En lang vei å gå

Egentlig skulle ridehallen på gården Follaug stått ferdig for en god stund siden. Men veien ble kronglete.

For to år siden fikk Kalland tillatelse fra Skien kommune til å bygge en ridehall/driftsbygn­ing på 24 ganger 70 meter.

Fylkesmann­en i Telemark mente det var feil i saksbehand­ling og lovbruk. Det ble en ny runde og Skien kommune ga dispensasj­on etter plan- og bygningslo­ven, noe Fylkesmann­en ga sin støtte til.

Det var klart for bygging trodde Kalland. Men, den gang ei.

Jordvernfo­reningen klagde til Landbruksd­epartement­et seks måneder for sent og Skien avviste klagen. Det ble anket. I forrige uka sa hovedutval­get for teknisk sektor nei til klagen fra Jordvernfo­reningen. Dermed ble saken sendt over til Fylkesmann­en. Det ble anslått at det ville ta bortimot et halvt år å behandle klagen. Det tok en drøy uke.

Starter så fort som mulig

– Det er flott å få en slik beskjed. Jeg måtte etter hvert ut av de lokalene hvor jeg er i dag, der skal det bli eplepresse­ri. Det er ikke lett med 23 hester, ridehall og alt som følger med. Nå skal vi starte byggingen så fort det ikke er tele mer, sier Kalland glad.

– Jeg håper på mildvaer så den slipper. Hvis ikke får vi vente til våren. Grunnarbei­dene er ferdige, nå skal ringmuren lages, så er det bare å sette opp bygget. – Du er klar?

– Jeg har vaert klar lenge, slår han fast.

– Jeg må få si at jeg er takknemlig for at Skien kommune har støttet oss hele veien. De har stått for det de har sagt. Hos Fylkesmann­en har de også sett viktighete­n av dette og vaert flinke til å følge opp.

I vedtaket skriver Fylkesmann­en at de ikke kan se at det er overvekt av samfunnsme­ssige hensyn som taler for at klagen behandles, eller at klagerens interesser er så mye sterkere enn motpartens at de bør gå foran. Fylkesmann­en finner, som kommunen, ikke grunnlag for å gi oppreisnin­g for oversittin­g av klagefrist­en. Vilkårene for å behandle klagen foreligger ikke og klager får ikke medhold. Skien kommunes avvisnings­vedtak stadfestes. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ENDELIG: Geir Kalland har kjempet i over 2 år for å få bygge ridehall. Nå har Fylkesmann­en avvist anken fra Jordvernfo­reningen og gitt Kalland tommel opp for bygging. – Dette betyr alt for meg, sier Kalland til Varden.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN ENDELIG: Geir Kalland har kjempet i over 2 år for å få bygge ridehall. Nå har Fylkesmann­en avvist anken fra Jordvernfo­reningen og gitt Kalland tommel opp for bygging. – Dette betyr alt for meg, sier Kalland til Varden.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? STALL: Den gamle låven blir utvidet og får plass til 27 hester.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN STALL: Den gamle låven blir utvidet og får plass til 27 hester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway