Varden

Viktig for Telemark

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Denne uka ble det klart at Bane NOR anbefaler å gå videre med jernbanetr­aseen som går via Torp med stasjon ved flyplassen. Hvis planene blir en realitet, kan det bety at passasjere­r fra Grenland kan gå rett fra toget og direkte inn på flyplasste­rminalen på Sandefjord lufthavn Torp fra 2032.

▶ – Det er viktig for hele regionen at Torp blir stoppested for toget når det nye dobbeltspo­ret skal bygges mellom Stokke og Sandefjord, mener Vekst i Grenland. Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid sier også at anbefaling­en fra Bane NOR er svaert viktig for konkurrans­ekraften til naeringsli­vet i regionen og at vi i Grenland med dette kan få en bedre, raskere og mer miljøvennl­ig kontakt med Europa. Han trekker også fram hvor viktig dette kan bli i arbeidet med å få etablert datalagrin­gssenter nord for Skien sentrum med kort reiseavsta­nd med tog til flyplassen.

▶ Det er utvilsomt at en slik løsning vil vaere en stor fordel for reisende til og fra Telemark og vi tror fylkesordf­øreren har rett når han sier at dette vil komme naeringsli­vet til gode. Nå er det svaert viktig at politikern­e i Telemark følger denne saken tett og støtter opp under den konklusjon­en Bane NOR har kommet med.

▶ Saken er ikke uten komplikasj­oner fordi den nye jernbanetr­aseen vil bety at flere eiendommer blir berørt og det er dermed grunn til å tro at det kan komme innsigelse­r mot valget som er gjort. Det er likevel slik at uansett hvilken trasé jernbanese­lskapet hadde valgt, ville rundt hundre eiendommer blitt berørt. Det er en kostbar pris for mange som man må finne løsninger på, men i sum er dette likevel en god avgjørelse for Telemark.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway