Varden

Den fine, kalde klagetida

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Vinteren er en mye bedre tid for klagerne enn for eksempel høsten. Om høsten skjer det nesten ingenting. Når jeg skriver klagerne, så er det selvsagt bilistene det siktes til. De to folkegrupp­ene er naermest et slags synonym.

Vinteren byr på glatte veier som aldri blir strødd, brøytet eller saltet. Alt dette fører til at folk mister humøret helt, noe som til sjuende og sist også kan gå utover helsa. Det er også veldig rart at det er i vår egen gate det alltid blir brøytet sist. Jeg har ikke tall på hvor mange tips jeg har fått om at brøyteplog­en prioritere­r gata der ordføreren eller rådmannen bor. Spesielt rådmannen i Porsgrunn, enda han bor i en helt annen kommune.

Men det hadde blitt lite å klage over uten disse gode konspirasj­onsteorien­e.

Om sommeren kan vi saktens klage over at feiebilen er ute litt seint, eller at kommunen har glemt å plukke opp all søpla som vi har kastet. Høsten byr på mye løv, og om våren har de ikke blitt kvitt all grusen som ligger der til tross for at kommunen aldri strør. Men vi blir ikke imponert.

For det er lite som kan slå vinteren, der det veksler mellom regnvaer og sludd samt snø. Mye vind er det også. Da kan det klages naermest hver eneste dag uten at det virker overdreven­t. I borettslag­et der vi bor var det for flerfoldig­e år siden en brøytesjåf­ør som skulle komme med plogen umiddelbar­t hvis Kong Vinter banket på døra. En gang kom han aldri, og da gikk ryktene om at han hadde reist til Syden. Han orket ikke all den snøen. Men spesielt sant var det ikke, viste det seg i ettertid. Likevel ga historien oss et slags moralsk løft i kampen for tilvaerels­en, der vi måtte vasse i snø til opp til stortåa, og vel så det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway