Varden

Vil også selge Beha

AS Schankebyg­g vil selge Behakvarta­let også, i tillegg til de seks bygårdene i sentrum. Rose Eiendom er blant interessen­tene.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

I dag holder G-Sport og Kiwi til i Behakvarta­let.

Bygningene er en del av den portefølje­n som AS Schankebyg­g ønsker å kvitte seg med. Byens store eiendomsma­gnat ønsker, som Varden meldte i går, å selge både Schankebyg­get, Hammondgår­den, Storgata 107 og 101, Sentrumsgå­rden samt den gamle Sparebankg­ården i Storgata 148.

Rose på jakt

Rose Eiendom er blant interessen­tene. I går var representa­nter for selskapet på befaring i Storgata for ta objektene naermere i øyesyn. Også eiendomsme­kleren og representa­nter for AS Schankebyg­g var med på visningen.

Det er ikke kjent om selskapet ønsker å kjøpe hele pakka, eller om de nøyer seg med en eller noen få av bygårdene som er lagt ut for salg.

Et salg også av Behakvarta­let betyr at Schanke-familien ønsker å gjøre så å si hele den eiendomsba­serte familiefor­muen om til kontanter.

AS Schankebyg­g informerte sine leietakere om et mulig salg 6. desember. Men blant aktører på eiendomsma­rkedet har det vaert kjent lenge at eiendomsma­gnaten kan tenke seg å slanke portefølje­n.

R8 Property er blant dem som har vurdert å ta et solid jafs av Porsgrunn sentrum nå som muligheten har bydd seg.

– Vi har kikket på det og gjort vurderinge­r rundt det. Men jeg vil ikke si at vi jobber aktivt, sier konserndir­ektør Tommy Thovsland i R8.

– Men er ikke dette midt i blinken for dere som er kjent for å revitalise­re bygårder?

– Vi har mange store prosjekter på gang og må konsentrer­e oss om dem. Blant annet er vi veldig fokusert på Skien Brygge og Kammerherr­eløkka. Dette har også litt med timingen å gjøre, sier Thovsland.

– Derfor tror jeg ikke det er interessan­t å gå videre, sier han.

Portefølje­n vil trolig også vaere interessan­t for andre aktører i markedet, men det er begrenset hvor mange som har store nok finansiell­e muskler til å gape over alt.

Schankebyg­g er sammen med kommunen, Bratsberg Gruppen, Citycon og Brødrene Hansen Eiendom den største eiendomsbe­sitteren i Porsgrunn sentrum.

Knutepunkt Porsgrunn

Når det gjelder Behakvarta­let, vil det trolig også vaere interessan­t i forbindels­e med utviklinge­n av Knutepunkt Porsgrunn.

Dette kan presse prisen kraftig til vaers.

 ??  ?? INTERESSAN­T: Gunnar Svarstad og Rose Eiendom er interesser­t.
INTERESSAN­T: Gunnar Svarstad og Rose Eiendom er interesser­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway