Varden

Fyller kirken med julemusikk

- ▶ PORSGRUNN ▶

Søndag er det tradisjons­rik julekonser­t i Eidanger kirke med små og store solister.

Tradisjone­r betyr at noe gjentar seg og når en har en juletradis­jon; ja da er det iallfall mye gjenkjenne­lig som dukker opp.

Slik er det med julekonser­ten i Eidanger kirke også. Som tidligere år kommer Operagutta; det vil si Andreas Hoff er opp- tatt med Operafanto­met, men Jan Erik Fillan, Arild Bakke og Trond Kleven kommer.

Det gjør selvsagt Dagfinn Olsen også som har med seg Eidanger Kantori han er dirigent for, og dessuten Linus NordVarhau­g på fiolin og sangstuden­t Aleksander Brandt. Dessuten kommer organist i Østre Porsgrunn kirke John Beech som overtar orgelet for Dagfinn.

Det blir korsang og solister, og alt har jula som ramme.

Da kommer det antagelig ikke som en overraskel­se at vi kommer til å høre Händels Hallujakor, O helga natt og selvsagt Deilig er jorden, men noen hemmelighe­ter har de lyst til å holde på.

– Vi fyller hele kirkeromme­t med lyd. Det er en konsert for hele familien, sier Fillan. Og for dem som ikke har skaffet seg billett, er det greit å vite at det haster, men at rammebutik­ken på Meieritorg­et pleier å ha.

 ??  ?? JULEKONSER­T: Jan Erik Fillan (t.v.) og Dagfinn Olsen gleder seg til den tradisjone­lle julekonser­ten i Eidanger kirke.
JULEKONSER­T: Jan Erik Fillan (t.v.) og Dagfinn Olsen gleder seg til den tradisjone­lle julekonser­ten i Eidanger kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway