Varden

Mohamad er årets nykommer

– Dette er veldig stort for meg, utbrøt speiderled­er Mohamad Nabel Deeb Omr (25) fra Rjukan etter å ha blitt tildelt prisen Årets nykommer i frivilligh­eten.

- Birte Ulveseth birte.susann.ulveseth @varden.no

Kronprins Haakon og Kronprinse­sse Mette-Marit overrakte prisen til samfunnsen­gasjerte Mohamad onsdag kveld. Dette melder Norges speiderfor­bund i en pressemeld­ing.

For tredje år på rad delte Frivillig.no og Frivilligh­et Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligh­eten.

Et ja-menneske

Mohamad Nabel Deeb Omr var en av flere nominerte til prisen, og i juryens vurdering heter det: «Årets nykommer er et ja-menneske som trives godt sammen med andre. Personen er entusiasti­sk, tar initiativ og har selv bidratt til å bli inkludert i naermiljøe­t. Den frivillige­s smittende gode humør og gode evne til å komme i kontakt med folk, kombinert med gode lederegens­kaper, har blitt en verdifull ressurs for organisasj­onen. Juryen tror den frivillige kan inspirere flere i samme situasjon til å oppdage gleden og nytten av å vaere en del av felleskape­t i frivillige organisasj­oner som speideren.»

Mohamad flyktet fra borgerkrig­en i Syria og kom til Norge og Rjukan for snart fire år siden. Gjennom skolen fikk han etter hvert kontakt med Rjukan speidergru­ppe, for han var interesser­t i å drive med noe som kunne hjelpe ham å bli en del av det norske samfunnet.

Sommeren 2017 deltok han på Norges speiderfor­bunds speiderlan­dsleir i Bodø. Der tok han et lederkurs, og høsten 2017 ble han speiderled­er i gruppa på Rjukan. Ved siden av skole, jobb og speideren, er han også fotballtre­ner i idrettslag­et og har engasjert seg i lokalpolit­ikken.

Får mye igjen for innsatsen

– Jeg liker å hjelpe til, jeg er

glad i folk, og jeg håper folk kan bli glade i meg. Derfor sier jeg ja når noen spør om hjelp. Det har gjort at jeg har blitt kjent med så mange nye folk. Jeg har noe å gjøre hver dag hele uka, og jeg har mange å si hei til når jeg tar meg en tur ut, sier Mohamad. – Jeg tenker at mitt liv uten frivillig innsats hadde vaert forferdeli­g. Og jeg lurer på hvorfor så mange som har det slik som meg ikke sier ja når noen spør dem om å bli med. De får jo så mye igjen for det. Det er virkelig verdt det.

 ??  ?? UTMERKELSE: Mohamad Nabel Deeb Omr fra Rjukan ble i onsdag kveld hedret med prisen Årets nykommer i frivillig
UTMERKELSE: Mohamad Nabel Deeb Omr fra Rjukan ble i onsdag kveld hedret med prisen Årets nykommer i frivillig
 ?? FOTO: FRIVILLIGH­ET NORGE/BIRGITTE HENEIDE CF SALICATH ?? heten.
FOTO: FRIVILLIGH­ET NORGE/BIRGITTE HENEIDE CF SALICATH heten.
 ?? FOTO:FRIVILLIGH­ET NORGE/BIRGITTE HENEIDE CF SALICATH ?? PRISVINNER:En stolt prisvinner sammen med Kronprins Haakon og Kronprinse­sse Mette-Marit etter prisutdeli­ngen.
FOTO:FRIVILLIGH­ET NORGE/BIRGITTE HENEIDE CF SALICATH PRISVINNER:En stolt prisvinner sammen med Kronprins Haakon og Kronprinse­sse Mette-Marit etter prisutdeli­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway