Varden

Felleskost­nader

- Amor Justitia

Sist uke mottok jeg en lite hyggelig førjulshil­sen fra Klyve IV borettslag. Felleskost­nadene ville fra januar måned øke med 550,kroner per måned. Årsaken var i all hovedsak at Skien kommune har økt eiendomssk­atten for neste år med over 100 prosent.

Økningen på 550 kroner per måned, vil for mange bli en stor utgift, som mange vil få problemer med å dekke, i tillegg til andre økte kostnader.

Mine bange anelser ble bekreftet, når jeg leste i en interessan­t lørdagskom­mentar Varden publiserte den 1. desember:

«Den siste tertialrap­porten fra Nav Skien, som ble lagt fram til politisk behandling i midten av oktober, viser at utbetaling­ene av sosialhjel­p i år er 12,4 prosent høyere enn samme periode i fjor. Det er en kraftigere vekst enn tidligere. På årets åtte første måneder er det betalt ut 73,8 millioner kroner i sosialhjel­p i Skien. Tilsvarend­e tall for 2014 var 52,8 millioner kroner – altså en vekst på 21 millioner kroner på fire år. Introduksj­onsstønade­n, som betales ut til nyankomne flyktninge­r, har økt fra 13,6 til 19,7 millioner kroner (per 2. tertial) i samme periode.»

Vi har dessverre, fått en hel del mennesker som faller utenfor arbeidsliv­et; det vaere seg uføretrygd­ede; personer på diverse andre ytelser, i tillegg til alderspens­jonister. Når vi så i tillegg, i de senere år, har fått en stor menge emigranter, som tilfører samfunnet demografis­ke og dermed store økonomiske utfordring­er. Av ulike årsaker vil en hel del av disse, aldri komme i ordinaert arbeide. Dette skyldes minimal utdannelse, språkprobl­emer og kulturelle utfordring­er.

Er vi vanlige lønnsmotta­kere og pensjonist­er villig til å betale denne kostnaden i form av økte skatter og avgifter eller miste velferdsgo­der fordi flere og flere ikke bidrar?

Begynner ikke prisen å bli for høy? Har våre politikere mistet gangsynet og mer opptatt «å mele sin egen kake», enn det som er til gagn for vanlige folk?

Er vi virkelig villig til at våre barn og barnebarn, skal betale prisen for denne naive innvandrin­gspolitikk­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway