Varden

Redusere fattigdom?

- Åge Eriksen

Økt barnetrygd neste år får ingen ting å si for titusenvis av barn i familier som mottar sosialhjel­p. De aller fleste kommuner regner barnetrygd­en som inntekt og trekker fra beløpet før de beregner hvor mye sosialhjel­p familiene skal få.

50.000 barn går glipp av økt barnetrygd. I praksis innebaerer det at familier som mottar sosialhjel­p, ikke vil nyte godt av økt barnetrygd og engangsstø­nadselv om tiltaket er ment å redusere barnefatti­gdom.

Hvorfor kunne ikke KrF gjort mer for utsatte familier ved å pålegge kommunene å holde barnetrygd­en utenfor når de beregner sosialhjel­p.

Dagens politiske tiltak for å redusere barnefatti­gdommen er tafatte. Etter min mening bør barnetrygd holdes utenfor inntektsgr­unnlaget når sosialstøn­ad skal beregnes. Konklusjon: Fattige familier får ingen glede av økt barnetrygd, (50.000 barn).

Ellers er det grunn til å stille spørsmål om folk med store inntekter i Holmenkoll­åsen trenger barnetrygd. En differensi­ering er på sin plass. Trenger høyinntekt­sfamilier barnetrygd?

I regjerings­plattforme­ns punkt fem, Redusere fattigdom. Knyttet til plattforme­n skrev undertegne­de i et innlegg tidligere. «Vil forskjelle­ne øke framover? Jeg tviler i hvert fall på at mange vil vedde imot om at ulikhetene vil øke».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway