Varden

Halve jordens befolkning er «online»

-

For første gang er over halvparten av verdens befolkning, naermere bestemt 3.9 milliarder mennesker, på internett, ifølge FNs internasjo­nale teleunion (ITU).

FN-organisasj­onen opplyste fredag et innen utgangen av 2018 vil 51,2 prosent av befolkning­en over hele verden bruke internett. Det er ifølge ITU-sjef Houlin Zhou en milepael for internettb­ruk.

– Det represente­rer et viktig steg mot et mer inkluderen­de og globalt informasjo­nssamfunn, sa han.

Han la til at det fremdeles er altfor mange mennesker rundt om i verden som venter på å høste fruktene av den digitale økonomien.

Ifølge en rapport fra ITU har verdens rikeste land sakte, men sikkert økt sin internettb­ruk. I 2005 var cirka 51 prosent av befolkning­en på internett, nå har internettb­ruken blant befolkning­en økt til om lag 80 prosent.

Økningen har imidlertid vaert langt mer drastisk i utviklings­land, der nesten 50 prosent nå er online sammenlign­et med kun 7,7 prosent for 13 år siden.

Det er Afrika som har opplevd den sterkeste økningen, med ti ganger så mange internettb­rukere i 2018 som i 2005.

Rapporten viste samtidig at nesten hele verdens befolkning bor innenfor rekkevidde av mobilnett, og at 90 prosent får tilgang til internett via et 3G-nettverk.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PÅ NETT: FNs internasjo­nale teleunion opplyste fredag et innen utgangen av 2018 vil 51,2 prosent av befolkning­en over hele verden bruke internett.
FOTO: NTB SCANPIX PÅ NETT: FNs internasjo­nale teleunion opplyste fredag et innen utgangen av 2018 vil 51,2 prosent av befolkning­en over hele verden bruke internett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway