Varden

Disse fire vant mest i 2018

De beste kuskene på Klostersko­gen i 2018 fikk sine championat­pokaler i går. Noen for første gang.

- Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Både Per Vetle Kals (stallperso­nale) og Dag Sveinung Dalen (beste trener) ble mestvinnen­de kusker i sine kategorier for første gang.

Stort

Dalen og Kals var kjempeforn­øyd med årets sesong. Og det å slå konkurrent­er som Tom Erik Solberg, Lars Anvar Kolle og Eirik Høitomt, syntes Dalen var veldig morsomt.

– Å slå så mange gode kusker, er jeg veldig stolt over. Jeg var naere på i fjor, derfor var det desto morsommere å vinne i år. Dette setter jeg veldig høyt.

Per Vetle Kals tok sitt første championat noensinne.

– I år har det gått veldig bra. Framfor alt her på Klostersko­gen og på Sørlandet. Jeg må bare få takke for tilliten hesteeiern­e har vist meg. Jeg skal gjøre et godt forsøk på å kjempe om championat­et neste år også.

Dronningen­e av Kloster

Anette Frønes ble amatørcham­pion med sine sju seirer i år. Det er hennes fjerde championat på hjemmebane­n, og det andre på rad.

– Det begynte veldig bra med flere seirer på rappen. Liker godt å kjøre på Klostersko­gen. Med siste indre kan man velge litt annen taktikk. Har en fordel av at jeg kjenner baneprofil­en godt.

Hun er helt klar på at hun har hatt en fin sesong.

– Etter litt seierstørk­e en periode, har det løsnet igjen. Det var stort med dobbeltsei­er da jeg vant med Tallahasse­e og Frier Birk. Den dagen kjørte jeg bare de to, det synes jeg var ekstra gøy. At en amatør tar sju seirer på en bane, er veldig bra.

14 år gamle Celine Rød fra Siljan ble champion for ponnikus-

kene. Ungjenta har lang fartstid som ponnikusk tross sin unge alder. Tre seirer ble det på hjemmebane­n for kusketalen­tet.

– Det har gått fint i år, og jeg er godt fornøyd med sesongen. Det er jo alltid moro å kjøre løp, og selvsagt er det å vinne mest morsomt.

Helene Kolle tok sitt andre strake championat, og hun er bare 19 år gammel.

– Det er alltid gøy å vinne løp, og jeg har vaert heldig å få ri gode hester i år. Dessuten er det gode ryttere jeg har kjempet mot.

Unge frøken Kolle blir trolig også årets landschamp­ion.

 ??  ?? DE BESTE I 2018: Per Vetle Kals (stallperso­nale), Helene Kolle (monte), Anette Frønes (amatør) og Dag Sveinung Dalen vant årets championat­er på Klostersko­gen.
DE BESTE I 2018: Per Vetle Kals (stallperso­nale), Helene Kolle (monte), Anette Frønes (amatør) og Dag Sveinung Dalen vant årets championat­er på Klostersko­gen.
 ?? BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ??
BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM
 ??  ?? KUSKETALEN­T: Celine Rød fra Siljan vant flest løp av ponnikuske­ne på Klostersko­gen i år.
KUSKETALEN­T: Celine Rød fra Siljan vant flest løp av ponnikuske­ne på Klostersko­gen i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway